IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO: Puštena Adela Melajac Karaahmetović iz policiske uprave Novi Pazar… (foto i video)

Učiteljica Osnovne škole„Rifat Burdžović Tršo“ Adela Karahmetović Melajac u Novom Pazaru privedena je jer je umjesto himne „Bože pravde“ jer u školi gdje je zaposlena pustila bošnjačku himnu „Ja sin sam tvoj“…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, vijesti… nedelja, 5.09.2021… 14: 19… BRAVO: Puštena Adela Melajac Karaahmetović iz policiske uprave Novi Pazar… (foto i video)

Učiteljica Adela Karahmetović Melajac kako javlja reporter Nova.rs, izašla iz prostorija policijske stanice vidno uznemirena i nije željela da daje izjave za medije.

SULEJMAN Ugljanin je, povodom privođenja učiteljice Adele, naglasio je i da Bošnjacima nije dozvoljeno žena ostane sama sa nepoznatim muškarcima, što su u ovom slučaju bili policajci. On je još naglasio da će sutra tražiti tužioca koji je dao nalog za njeno privođenje i da će o svemu obavijestiti javnost.

Odmah nakon njenog privođenja, ispred zgrade Policijske uprave, okupilo se stotinak građana, koji došli da joj protestom pruže podršku.

Čitaj još:   ZAVRŠENA OBDUKCIJA STRADALE MLADOSTI IZ BIH: Prikupljeni materijali idu u Sarajevo na... (foto)

Među okupljenim građanima bila je Jasmina Curić, predsednica Bošnjačkog Nacionalnog Veća, predsjednik Ogranka SDA Novi Pazar, Ahmedin Škrijelj, Predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka, Emir Ašćerić i narodni poslanik Enis Imamović.

Kako smo ranije prenijeli, učiteljica Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo“ Adela Melajac Karaahmetović u Novom Pazaru privedena je jer je umjesto himne “Bože pravde“ u osnovnoj školi gde je zaposlena pustila bošnjačku himnu “Ja sin sam tvoj“.

Među okupljenim građanima koji su danas došli da joj protestom pruže podršku našla se i Jasmina Curić, predsjednica Bošnjačkog Nacionalnog Veća u Srbiji kao i narodni poslanik Enis Imamović…

Izvor: Nova.rs