IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DS: DRITAN Abazović, Sekulović i menadžment Uprave POLICIJE da podnesu OSTAVKE…

Nakon onog brukanja državne vlasti na Cetinju, sluganstva tuđim interesima, poniznosti prema centrima moći i represije nad građanskom i emancipovanom Crnom Gorom, javili su se, kako reče starija gospođa sa protesta, odnosno “terorista i sluga kriminalnih struktura” po poimanju vlastodržaca, kokotić iz Ulcinja, i ministar unutrašnjih poslova, dojučerašnji borac za ljudska prava.

‘Prvi, junak iz kancelarije koji je obećao da će doći na Cetinje, izjavi da je “policija položila veliki ispit”, „nikada profesionalnija akcija nije sprovedena“, „srazmjerno onome što je bio rizik, sve je završeno na najbolji način“.

Drugi, nakon dvodnevnog skrivanja u mišju rupu, slavodobitno čestita policiji “na profesionalno odrađenom poslu, iskazanoj trpeljivosti i srazmjernoj upotrebi sile”. Đe vam je dostojanstvo Abazoviću i Sekuloviću?’ zapitali su se iz ove partije.

¨Da ne bi bilo da smo subjektivni, samo ćemo navesti par zaključaka Savjeta za građansku kontrolu rada policije, tijela koje je zakonom formirano da prati rad policije:

– “Savjet je ocijenio da je prilikom intervencija policije, na različitim lokacijama, došlo do prekomjerne upotrebe hemijskih sredstava”

– “Savjet je konstatovao, dodaju, da se prekomjerna upotreba hemijskih sredstava odrazila na zdravlje i redovan život i onih građana Cetinja koji nijesu uzeli učešća u javnim okupljanjima”

Čitaj još:   VUKIĆ Pulević: CETİNJANI, JOŠ NIJE KASNO DA SE DOZOVETE...

– “Savjet je nesporno utvrdio da su određene povrede uzrokovane dejstvom gumenih metaka”

– “Savjet poziva MUP i Upravu policije da zbog određenih nejasnoća i interesa javnosti objavi snimak navodnog bacanja molotovljevog koktela na gradskom trgu koji je prema navodima nadležnih bio povod za primjenu sile” poručili su iz ove partije.

˝Ovo bismo vam i mi mogli reći, kao i svi ostali koji su bili prethodnih dana na Cetinju. Svjedoci vaših obmana i licemjerstva su svih onih hiljade i hiljade građanki i građana koji su na Cetinju branili svoje i dostojanstvo suverene i samosvjesne Crne Gore. Svim tim časnim i čestitim građankama i građanima ste zabili prst u oko Abazoviću i Sekuloviću.

Sve njihove suze, tuga i bol neka su vam na duši. Zbog svega navedenog, i vi i menadžment Uprave policije uradite jedini moralni potez- podnesite ostavke.

Naravno, prije toga dođite na Cetinje i zatražite oprost od građanske i antifašističke Crne Gore. Ne dozvolite da vas istorija smjesti na mjesto đe je u Crnoj Gori vazda smještala protivnike svega crnogorskog i građanskog – na margine ljudskog dostojanstva.˝ zaključili su iz SD-a.

Čitaj još:   ''KRIVOKAPIĆ čeka da se AMFILOHIJE oporavi, URA postala SATELIT SPC...''

izvor: kodex. me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more