IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kašćelan: GRAĐANI TUŽNI, CETINJE PRAŠTA ALI NE ZABORAVLJA

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan poručio je da Cetinje prašta, ali ne zaboravlja. Ističe kako su građani tužni i razočarani nakon svih dešavanja koja su prethodila ustoličenju mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

On je u Jutarnjem programu TVCG kazao da je evidentno razočaranje građana Cetinja zbog svega što se dešavalo posljednjih dana, a naročito zbog jučerašnjeg epiloga i ustoličenja mitropolita Joanikija.

“Ljudi su, samo ću reći, tužni. Dosta je tuge i prazan grad bio tokom popodnevnih sati juče, ali vratiće se sve u normalu”, vjeruje Kašćelan.

Podsjeća na više desetina povrijeđenih građana i policijaca tokom protesta zbog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Navodi da je vlast i Mitropoliju pozivao na odgovoran odnos: “Uvjeren sam da su se jučerašnje scene mogle izbjeći da je bilo sluha i volje, ali vidjeli smo kako je sve izgledalo i kako je završilo”.

Čitaj još:   Visoki predstavnik CHRISTIAN Schmidt zakazao sastanak SUTRA U 15: 00 SATI u RS- u: MILE Dodik namjerava spriječiti njegov ulazak u zgradu... (foto)

Kazao je da je ponosan na Cetinjane koji su pokazali kako se voli svoja zemlja i kako se brane osnovne civilizacijske vrijednosti 21. vijeka.

“U njima vidim potencijal koji može nadjačati sve pokušaje narušavanja građanskog koncepta države”, rekao je Kašćelan. 

U odnosu prema Cetinjskom manastiru, kako je rekao, stvari će funkcionisati kao i do sada jer je taj vjerski objekat, podsjeća on, u vlasništvu Prijestonice.

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more