IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“PRITVOR ZA VELJOVIĆA, režimska OSVETA i PROGON neistomišljenika”

“Izjave Zdravka Krivokapića kako je izdao nalog za Veljovićevo hapšenje, kao i javni pritisak Dritana Abazovića, samo pokazuju da su institucije izložene političkom uticaju i da se metodom zastrašivanja, pravosuđe pritiska kako bi donosilo odluke koje nijesu u skladu sa zakonima nego prije svega sa voljom režima”, poručili su iz DPS-a.

Danima su kako navode u saopštenju predstavnici režima a prije svega ova dvojica, koji pokušavaju da uzurpiraju funkcije nezavisnih pravosudnih organa, najavljivala osvetu prema Veselinu Veljoviću.

“Započelo je dopisivanjem i lažnim tumačenjem njegovog autorskog teksta, kojim se čitava Vlada opsesivno bavila nedjeljama, nastavilo se plasiranjem lažnog hapšenja Veljovića, 12 sati prije nego je i stvarno uhapšen, da bi juče ujutro Krivokapićev osvetnički nagon kulminirao bizarnim tvitom kako je izdao nalog za hapšenje osobe protiv koje je, uzgred, nekoliko dana prije toga podnio krivičnu prijavu?!”, ističe se u saopštenju

Jasno je poručuju da se Krivokapić i Abazović bave Veselinom Veljovićem,” samo da se građani ne bi bavili njima i njihovom sramnom ulogom u organizaciji napada na sopstvene građane i prekoračenju sredstava i ovlašćenja pripadnika Uprave policije koji su u mirne protestante ispaljivali hektolitre suzavca i stotine šok bombi”. Na pravosudnim organima dodaju je da donesu odluku u vezi sa ovim slučajem, u skladu sa zakon a ne pod pritiskom Krivokapića i Abazovića.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Predvodili smo patriotski i građanski orjentisani blok i USPJELI DA ODBRANIMO CRNU GORU, naredne godine DPS će biti stožer državne politike... (foto)

“Ono što Krivokapić i Abazović ipak treba da znaju jeste da će gospodina Veljovića istorija pamtiti kao čovjeka koji je uvijek branio dostojanstvo Crne Gore, i odbranio ga onda kada su mnogo sposobniji i jači na njega nasrtali. Kako su prošli ti osvajači megalomanskih ambicija, to građani znaju. Na nekom takvom smetlištu istorije, završiće svoje političke karijere neslavno i dvojac Krivokapić – Abazović”, zaključuje se u saopštenju Demokratske partije socijalista.

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more