IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UKINUT PRITVOR VELJOVIĆU: ”Politički progon i OSVETA Krivokapića i Abazovića…”

Upravo je Sud donio rješenje da se ukida pritvorski osnov za moj dalji boravak u pritvoru, što potvrđuje da Crna Gora ima kapacitete i institucije, saopštio je savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore Veselin Veljović.

“Vjerujem da je ovdje riječ ne o činjenicama i ne o istini nego o političkom progonu i političkoj osveti premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića”, kazao je Veljović.

On je istakao da neće uspjeti da ga uplaše niti ućutkaju.

Ranije danas savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore Veselin Veljović sproveden je kod sudije za istragu u Osnovnom sudu na Cetinju.

Veljovićev advokat, Mihailo Volkov, kazao je ranije danas za TVCG da je sud odbio žalbu koja je upućena na rješenje o zadržavanju do 72 sata, te da je ODT Cetinje predložilo je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i uticaja na svjedoke. 

Čitaj još:   LJUBLJANA: VUČIĆU SVE LAĐE POTONULE- „Nema brzog ulaska u EU, nada da Grci neće priznati Kosovo..." (foto)

Veljović je uhapšen u nedjelju ujutro sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

ODT Cetinje formiralo još jedan predmet u vezi događaja na Cetinju, u kom će ispitati da li je policija prekomjerno upotrebljavala silu.

Osim Veljovića, još jednom uhapšenom na teret se stavlja krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

izvor: RTCG.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more