IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MVP O PRIVOĐENJU SRPSKIH VLASTI: Prestanite da maltretirate crnogorske poslanike… (foto)

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore poziva vlasti Srbije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da prestanu sa hapšenjem prema crnogorskim poslanicima…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti… srijeda, 8.09.2021… 10: 49… MVP O PRIVOĐENJU SRPSKIH VLASTI: Prestanite da maltretirate crnogorske poslanike… (foto)

Ministarstvo vanjskih poslova, tokom dosadašnjih slučajeva zadržavanja crnogorskih poslanika, zatražiće od zvaničnih organa Srbije objašnjenje o jučerašnjem postupanju granične policije prema poslanici Dragici Sekulić i o tome će informisati javnost.

“Svima je jasno da privođenja i maltretiranja poslanika crnogorske Skupštine nisu mjera dobrosusjedskih odnosa i ne nailaze na odobravanje nikoga u političkom životu kako Crne Gore, tako ni Srbije, bez obzira na kom se dijelu političkog spektra nalazili”, navodi resor Đorđa Radulovića.

Privođenje poslanice Sekulić, čije je objašnjenje za posjedovanje tableta bromazepama jasno predočeno nadležnim organima, samo je jedno u nizu neprijatnosti koje su doživjeli crnogorski parlamentarci i parlamentarke, među kojima su: Vuksanović Stanković, Zoronjić, Jelušić, Ibrahimović, Šehović.

“To više ne može biti smatrano pukom slučajnošću ili spletom okolnosti. Još jedno nekorektno postupanje na granici Srbije prema crnogorskim poslanicima, navodi na pomisao da se ovakav manir više ne može okarakterisati kao izdvojen ili slučajan događaj”, ističu u Ministarstvu.

Čitaj još:   OVO SU Namirnice, koje su štetnije od cigareta... (foto)

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zbog ovog, kao i ranijih sličnih slučajeva poziva vlasti Srbije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da prestanu sa ovakvim činjenjem prema crnogorskim poslanicima.

“Dodatno, posebno zabrinjava činjenica da su pomenuti poslanici nosioci diplomatskih pasoša, što dodatno začuđuje i iznenađuje, posebno u situaciji kada zvanični organi naše zemlje u kontinuitetu ponavljaju poruku da – Crna Gora smatra Srbiju prijateljskom zemljom, sa njom želi samo dobrosusjedske odnose i iskreno priželjkuje evropsku budućnost kako za svoje, tako i za građane ove bliske države”, navode iz ovog resora.

Iskazujući ovaj stav, MVP daje dodatno pojašnjenje povodom teksta objavljenog danas u dnevnom listu Pobjeda, a koji su potom prenijeli i drugi mediji.

“Članak nad naslova „Ministarstvo vanjskih poslova dobilo skandalozan odgovor od zvaničnih organa susjedne države povodom maltretiranja crnogorskih poslanika na graniciʺ, navodi da MUP Srbije tvrdi da su samo postupali u skladu sa procedurama…

Odgovor MVP koji se navodi u pomenutom tekstu, redakciji ovog lista poslat je ranije i odnosi se na prethodne slučajeve zadržavanja poslanika na granici sa Srbijom, ali trenutak u kome se objavljuje svakako može javnost dovesti u zabludu da se navedene tvrdnje odnose i na jučerašnji događaj. Naglašavajući da diplomatska komunikacija zahtijeva određene procedure i vrijeme, Ministarstvo vanjskih poslova će javnost svakako obavijestiti o odgovoru MUP-a Srbije i povodom ovog događaja”, objašnjavaju…

Čitaj još:   PANIKA U NUKLEARCI: Zapalio se transformator, jedan reaktor ugašen (video)

Izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more