IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ NAKON NIMALO UGODNOG SASTANKA sa Kristijan Šmitom: “U lice mi je rekao šta misli!”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon sastanka sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice za BiH sa Kristijan Šmitom kako je kazao visokom predstavniku da “Srbija poštuje integritet BiH, ali i cjelovitost i integritet RS unutar BiH”.

“Rekao sam mu da Srbija poštuje Dejtonski mirovni sporazum, da poštuje integritet Bosne i Hercegovine, da poštuje i cjelovitost i integritet Republike Srpske unutar BiH, da želimo još bolje ekonomske veze i svake druge kako sa Republikom Srpskom, tako i sa Bosnom i Hercegovinom“, istakao je Vučić nakon sastanka sa Schmidtom.

Dodao je i da je zamolio visokog predstavnika u BiH “da imaju mnogo izbalansiraniji pristup nego što su imali neki drugi predstavnici međunarodne zajednice u ranijem periodu”.

Iznio sam i naš stav o primjeni bonskih ovlaštenja i o tome se govorilo neskriveno i fer, jer je uredu da se kaže u lice šta mislite. I on je meni rekao šta misli. Bio je dakle otvoren razgovor, a nisu lake teme na stolu“, istakao je predsjednik Srbije.

Čitaj još:   Aleksandar Vučić:"Garnizon Prve brigade VS zaražen koronavirusom..." (foto)

Podsjetimo, Vučić se danas sastao sa Schmidtom u Beogradu.

U saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsjednika Republike Srbije, Vučić je istakao da su “nerijetko predstavnici međunarodne zajednice jednostrano posmatrali stvari u Bosni i Hercegovini i regionu, te da očekuje od Christiana Schmidta nepristrasan i izbalansiran pristup.

Vučić je iskazao stav “da narodi u BiH bi trebalo da odlučuju o svojoj sudbini uz što manje pritisaka i miješanja sa strane, izrazivši uvjerenje da Srbija i BiH u budućnosti mogu neuporedivo brže da razvijaju svoje ekonomske veze i odnose”, saopšteno je ranije danas.

izvor: SB

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more