IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAREDBA OD PONEDELJKA- NOVI PAZAR: Štab za vanredne situacije zabranio svadbe i porodična veselja… (foto i video)

Štab za vanredne situacije Novog Pazara održao je hitnu sednicu, zbog nestabilne i nepovoljne epidemiološke situacije u najvećem gradu Sandžaka…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, vijesti…četvrtak, 9.09.2021… 19: 59… NAREDBA OD PONEDELJKA- NOVI PAZAR: Štab za vanredne situacije zabranio svadbe i porodična veselja… (foto i video)

Duže od godinu dana u Novom Pazaru je na snazi vanredna situacija, zbog nestabilne epidemiološke situacije…

Kako je saopšteno, na sednici je doneta naredba kojom se na teritoriji Novog Pazara zabranjuju žurke u kafićima, skupovi i organizovanje porodičnih veselja u ugostiteljskim objektima, hotelima i svečnim salama.

Naredba stupa na snagu u ponedeljka, 13. septembra 2021. godine, i važiće do poboljšanja epidemiološke situacije na teritoriji grada Novog Pazara.

Podsetimo, duže od godinu dana u Novom Pazaru je na snazi vanredna situacija, zbog nestabilne epidemiološke situacije.

Prema poslednjim podacima, u protekla 24 sata Covid ambulanti Doma zdravlja u Novom Pazaru javilo se 379 osoba, od tog broja njih 153 javilo se lekarima prvi put, zbog simptoma sličnih koronavirusu.

Čitaj još:   ANDREJ NIKOLAIDIS: "Dritan je sa četnikom Joanikijem potpisao, da se na CETINJU više pitaju MILE Dodik i DRAŠKO Stanivuković nego..." (foto, video)

Brzim antigenskim testom u ambulanti je testirana 141 osoba, od čega je njih 29 bilo pozitivno na koronavirus.

U bolnici su zadržane 24 osobe a iz bolnice otpušteno njih 18, tako se na bolničkom lečenju sada nalazi 187 kovid pacijenata.

Sedam pacijenata priključeno je na respirator, a isto toliko kiseonik prima uz pomoć high- flow uređaja.

U protekla 24 časa od posledica koronavirusa u novopazarskoj Covid bolnici preminule su dvije osobe, po jedna iz Novog Pazara i Tutina.

izvor agencije AA