IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DŽO BAJDEN NAJOŠTRIJI DO SADA, IMA PORUKU: “Naše strpljenje…” (foto i video)

“Naše strpljenje primiče se kraju…”

VAŠINGTON: Svijet. Zanimljivosti, vijesti… petak, 10.09.2021… 10: 49… DŽO BAJDEN NAJOŠTRIJI DO SADA, IMA PORUKU: “Naše strpljenje…” (foto i video)

Američki predsjednik Džo Bajden kritizirao je Amerikance koji se protive vakcinisanju, objavivši nove mjere koje predviđaju obavezno vakcinisanje za većinu federalnih zaposlenika, te vakcinisanje ili redovno testiranje za sve uposlenike kompanija sa više od 100 zaposlenih.

Nove mjere, koje je Bajden objavio u govoru iz Bijele kuće, odnosit će se na oko dvije trećine svih zaposlenih u SAD- u.

“Bili smo strpljivi. Ali naše strpljenje primiče se kraju, i vaše odbijanje vakcinisanja puno je stajalo nas ostale”, rekao je Biden obraćajući se milionima Amerikanaca koji se odbijaju vakcinisati.

Riječ je dosad najoštrijem istupu i najobuhvatnijim mjerama koje je Bajden donio kako bi natjerao Amerikance da se vakcinisšu usljed porasta broja slučajeva zaraze zbog širenja zaraznije delta varijante koronavirusa.

Čitaj još:   CETINJE: Saopšteno koga je MILO Đukanović odlikovao povodom Dana državnosti... (foto)

Nove mjere već su naišle na kritike republikanaca u Kongresu koji prijete tužbama. Kako navodi agencija Reuters, mogli bi proći mjeseci prije nego što bi nove mjere mogle imati ikakav učinak.

Ranije je federalnim zaposlenicima dopušten izbor između vakcinisanja i redovitog testiranja, a prema novim pravilima moraju se vakcinisati u roku od 75 dana ili im prijeti otkaz ugovora, osim ako ne spadaju u neku od skupina koje se ne trebaju vakcinisati…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more