IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PANIKA KOD DODIKA: “Djelovanja visokog predstavnika tek kreće, jednostavno ON MORA OTIĆI“… (foto i video)

DODIK bi volio da se nije dogodio sastanak Kristijana Schmidta Šmita i Aleksandra Vučića, proizvesti špekulacije, je kazao prilikom gostovanja, ovo je izjavio u kontekstu nepriznavanja visokog predstavnika…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti… subota, 11.09.2021… 11: 59… PANIKA KOD DODIKA: “Djelovanja visokog predstavnika tek kreće, jednostavno ON MORA OTIĆI“… (foto i video)

Dodik- Šmit. Tema je koja danima dominira u bh. javnosti. A zašto? Zato što se jedino Dodik od svih visokih bh. zvaničnika nije sastao s novim visokim predstavnikom.

I ne samo da se nije sastao, već svaki dan iskoristi da podsjeti da ne priznaje niti OHR niti Schmidta. Za sada OHR na ovo ne reaguje. Hoće li, ne znamo, ali neko će morati učiniti prvi korak.

“Normalno je da neki ljudi razgovaraju s Christianom Schmidtom, ali ja neću”, ponavlja bez pauze Milorad Dodik.

Ipak, nije pretjerano sretan što je među tim ljudima onaj u kome vidi glavni oslonac: “Sastanak u Beogradu neću da opravdavam. Ja bih volio da se nije desio jer će proizvesti spekulacije s druge strane. Mislim da je Vučić veoma jasno rekao to sto sam već govorio i što već dolazi do izražaja i treća stvar da će Schmidt pokušati da iz toga spekuliše. Četvrta stvar – gospodine Schmidt, niste visoki predstavnik. Doviđenja, prijatno”

Čitaj još:   EMINA MILOŠEVIĆ: “Nema vakcine prije Nove godine, dozvola tek 29. decembra...” (foto i video)

Milorad Dodik je gostovao na RTRS- u. Član Predsjedništva BiH bi volio da se nije dogodio sastanak Kristijana Šmita i Aleksandra Vučića, će proizvesti špekulacije, kako je kazao prilikom gostovanja. Ovo je izjavio u kontekstu nepriznavanja Kristijana Šmita kao visokog predstavnika.

Doviđenja, Šmite- Dodik može samo izgovarati. Ali Šmit je tu i to je gotova stvar. I o njoj su odlučili oni koji se pitaju. Mnogo više od Dodika, tvrdi Zijad Bećirović, direktor IFIMES-a:

“Proces djelovanja visokog predstavnika tek kreće i zbog toga je tolika nervoza kod samog Milorada Dodika jer jednostavno mora otići. Pronalazi razne načine da napravi što veću štetu kako bi otišao. On sigurno odlazi samo je pitanje sa kojim posljedicama. Bojim se da sa ovakvim svojim postupcima njegov odlazak će biti sa veoma visokim posljedicama”.

Bećirović ističe da je Dodikova priča o nepriznavanju Schmidta tek pucanj u prazno jer ga je, kako tvrdi, upravo Dodik pozivao na razgovor: “Milorad Dodik često iznosi neistine. On je sam tražio nekoliko puta, o čemu imam pouzdane informacije, sastanak sa Christianom Schmidtom prije nego sto je nastupio na tu dužnost. Međutim, visoki predstavnik je to odbio iz razloga što uvodi novu praksu, a to su zvanični sastanci u institucijama BiH ili eventualno u OHR- u”.

Čitaj još:   DRITAN OTVORIO DUŠU: Ne smije da sruši Vladu- "Kriminalne strukture vrše pritisak na mene..." (foto i video)

I do toga će, vjerovatno, vrlo brzo doći, tvrde upućeni. I to upravo tamo, u zvaničnim institucijama, priznavao ih Dodik ili ne“, kazao je Bećirović za FTV...

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more