IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Profesor Adnan Čirgić: “SVI NA CETINJE”- poruka Vučiću i njegovim slugama… (foto i video)

STOP represiji i brutalnom razračunavanju s građanima…

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… subota, 11.09.2021… 11: 59…  Profesor Adnan Čirgić: “SVI NA CETINJE”- poruka Vučiću i njegovim slugama… (foto i video)

Poziv crnogorskog profesora Adnana Čirgića prenosimo s portala AntenaM

Građanski protest na Cetinju 12. septembra poruka je Aleksandru Vučiću i njegovim slugama – premijeru Krivokapiću i vicepremijeru Abazoviću da ni suzavci ni duge cijevi ni otrovi ni pendreci ni šok bombe nijesu uspjeli rašćerati i ućutkati građansku, sekularnu i antifašističku Crnu Goru!

Okupimo se u neđelju da poručimo:

STOP represiji i brutalnom razračunavanju s građanima;

STOP obespravljivanju onih što ne pristaju na Srpski svet u Crnoj Gori;

STOP klerikalizaciji društva;

STOP političkome revanšizmu;

STOP medijskome linču i fabrikovanju laži o tome kako su građani krivi što ih je prebijala, pucala i suzavcima gušila policija;

STOP poniženjima i okupaciji;

STOP veleizdajničkoj politici ove vlasti.

Okupimo se da iskažemo poštovanje onima što su bili izloženi na barikadama, onima što su besplatno dijelili vodu i sendviče, onima što su automobilima i kamionima zapriječili put policijskim i paravojnim snagama usmjerenim protiv građana.

Čitaj još:   KOMŠIJE U ŠOKU: Tibor likvidirao partnerku Anu, pili u kafani, pa otišli kući i onda su se začuli pucnji... (foto)

Okupimo se da iskažemo poštovanje prema neprobijenom Belvederu. Okupimo se da ukažemo čast momcima koji su bez straha držali barikadu prema Budvi, koju ni jake policijske snage nijesu bile kadre razbiti bez brutalnoga nasrtaja bagerom na goloruke momke.

Poručimo međunarodnoj zajednici da je 5. 9. u Crnoj Gori umrla demokratija, ali je rođen prkos i probuđen ponos koji će razbiti okove u koje crnogorski izdajnici za račun Aleksandra Vučića žele zatočiti Crnu Goru, stoji u pozivu profesora Čirgića…

izvor AntenaM.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more