IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Komšić: “NAMJERA NEMIRE PREBACITI U BiH”, uvod je sastank Dodika i Joanikija… (foto i video)

“Očito je da Dodik uzima aktivno učešće u jednom projektu koji ima za cilj prekrajanje granica i destabilizaciju cijele regije”, rekao je ŽELJKO Komšić.

SARAJEVO: Srbija. Crna Hronika, vijesti… nedelja, 12.09.2021… 00: 59…  ŽELJKO Komšić: “NAMJERA NEMIRE PREBACITI U BiH”, uvod je sastank Dodika i Joanikija… (foto i video)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, komentarisao je današnji sastanak Milorada Dodika i mitropolita Joanikija.

Komšić je istakao kako Dodik ovim potezom uzima aktivno učešće u jednom projektu.

“Očito je da Dodik uzima aktivno učešće u jednom projektu koji ima za cilj prekrajanje granica i destabilizaciju cijele regije”, rekao je Komšić.

On je u izjavi za RTCG kazao kako aktivnosti koje provodi SPC imaju politički karakter, te je zbog toga u sve uključen i Milorad Dodik.

Čitaj još:   ČEDA Jovanović napušta Srbiju, seli se u SARAJEVO? (foto)

” Aktivnosti koje SPC provodi u Crnoj Gori imaju politički karakter otuda i podrška tome. Već kroz određene najave vidimo namjeru da se takve aktivnosti prebace i u Bosnu i Hercegovinu, što nimalo ne iznenađuje i bilo je potpuno očekivano”, zaključio je Komšić.

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik danas se u Danilovgradu sastao sa nedavno ustoličenim mitropolitom Joanikijem.

Nakon održanog sastanka, mitropolit Joanikije je u svojoj izjavi rekao kako je “Dodik glas razuma i bratskog pomirenja”.

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more