IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD- MUP Srbije: Oglasili se povodom hapšenja Edina Vranja… (foto)

Za šta terete državljanina Bosne i Hercegovine E. V. (56)…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak, 13.09.2021… 00: 19…  BEOGRAD- MUP Srbije: Oglasili se povodom hapšenja Edina Vranja… (foto)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Službe za otkrivanje ratnih zločina, u saradnji sa Upravom granične policije i Policijskom stanicom Priboj uhapsili su na Graničnom prijelazu Uvac državljanina Bosne i Hercegovine E. V. (56)…

Za Edinom Vranje je bila raspisana policijska potraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, navodi se u saopćenju MUP.

Kako se navodi, on se tereti da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao isljednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.

Čitaj još:   Prof. dr Branimir Nestorović opet šokira:“I 600 mrtvih je dobar rezultat, ako treba da se razbolite... (foto + video)

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu.

Podsjećamo, Edin Vranj, bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije, uhapšen je danas u popodnevnim satima...

izvor agencije

 

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more