IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA BRUJI O INCIDENTU: Krivokapić vraćen sa granice… (video)

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić boravi u Tirani gdje učestvuje na sastanku predsjednika Vlada država Zapadnog Balkana sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Međutim, crnogorski premijer je imao peh na albanskoj granici jer je, kako izvještava nekoliko medija, planirao da uđe u tu zemlju bez potvrde da je negativan na koronavirus, ili da je vakcinisan.

Ova vijest još uvijek nije potvrđena, no na jednom snimku vide se Vladina službena vozila kako se vraćaju sa albanske granice.

Nakon toga, na sajtu Flightradar24 je zabilježen let Vladinog aviona sa aerodroma u Golubovcima koji je sletio u Tiranu. Pretpostavlja se da se Krivokapić vratio u Podgoricu i zaputio ponovo ka Albaniji.

Podsjećamo, od 6. septembra za ulazak u Albaniju potrebno je imati potvrdu o potpunoj vakcinaciji ili predočiti negativan PCR test koji ne smije biti stariji od 72 sata, odnosno brzi antigen test ne stariji od 48 sati. Za prelazak granice građani mogu pokazati i potvrdu da su preležali bolest, ne stariju od šest mjeseci.

Čitaj još:   MODERNIZACIJA Vojske Crne Gore: Sklopljen aranžman za nabavku bespilotnih letilica od Slovenije- kupuju šest dronova vrijednih milion eura... (foto, video)

Krivokapić je u novembru prošle godine izjavio da je koronavirus prebolio na nogama i da je to saznao kada je uradio test na antitijela.

Krajem jula ove godine je kazao da će se vakcinisati kada antitijela budu spala na mjeru koja je nedosputiva.

– Prije nego što krenem na put negdje uradim PCR test. Kada antitijela budu spala na mjeru koja je nedosputiva, ja ću se vakcinisati – kazao je tada crnogorski premijer.

Podsjećamo, bilateralni susret premijera Krivokapića i kancelarke Merkel predviđen je za 16 sati, nakon radnog ručka, kome će pored njih dvoje, prisustvovati i lideri zemalja zapadnog Balkana. Tema zajedničkog sastanka sa liderima zapadnobalkanske šestorke biće regionalna saradnja i njeno unapređenje.

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more