IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAŠTO, GOSPODINE KRISTIJAN: Šmit završio razgovore u Predsjedništvu BIH- “Pobjegao” od novinara … (foto)

S obzirom da još nije poznato o čemu su razgovarali, postoji mogućnost da su Komšić i Šmit problematizirali i hapšenje Edina Vranja u Srbiji.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 14.09.2021… 13: 59… ZAŠTO, GOSPODINE KRISTIJAN: Šmit završio razgovore u Predsjedništvu BIH- “Pobjegao” od novinara… (foto)

U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i Christiana Schmidta, visokog predstavnika u BiH…

Ova posjeta bila značajna, ali i zanimljiva nakon što su posjetom Šmta Srbiji i nakon njegovog sastanka s Aleksandrom Vučićem i turskim ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom, izazvane brojne reakcije na političkoj sceni kao i nakon izjava visokog predstavnika da Hrvati nisu dovoljno zastupljeni u BiH te komentara o biranju Komšića u Predsjedništvo.

S obzirom na to, novinarske ekipe su nestrpljivo čekale ispred zgrade ove državne institucije kako bi saznali detalje razgovora između Komšića i Schmidta, međutim, do toga nije došlo.

Čitaj još:   NAZIVALI SU ME KOPILETOM: MOJU MAJKU KURVOM!- Ovo niste znalu o životi SANDRE REŠIĆ... (foto, video)

Kako saznajemo od izvora iz OHR- a tema sastanka bit će aktuelna politička situacija u BiH.

U tom kontekstu trebalo bi se razgovarati i o hapšenju građana BiH od strane Srbije.

Podsjetimo, posljednji slučaj hapšenja državljana BiH dogodio se u nedjelju 12. septembra, kada je na graničnom prijelazu Uvac uhapšen bivši visoki dužnosnik FMUP-a Edin Vranj.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more