IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SLOVENIJA U HAOSU: Demonstranti bacaju baklje na Parlament, helikopter kruži iznad LJUBLJANE… (foto, video)

Protivnici mjere za suzbijanje COVID- 19 večeras su se okupili na Trgu Republike u Ljubljani, su kritizirali vladu skandirajući da podnese ostavku…

LJUBLJANA: Slovenija, Crna Hronika, vijesti, srijeda 15.09.2021… 20: 49…SLOVENIJA U HAOSU: Demonstranti bacaju baklje na Parlament, helikopter kruži iznad LJUBLJANE… (foto, video)

Nakon dva sata zapalili su baklje i počeli ih bacati na Parlament Slovenije, javio je N1 Slovenija.

Demonstranti, koji su se okupili danas na Trgu republike u Ljubljani, imali su dva zahtjeva: promjenu mjera za suzbijanje virusa COVID-19 u preporuke i prijevremene izbore.

Prije protesta organizatori su pozivali na miran skup, no incident se dogodio čim je nepoznata osoba bacila bocu na jednog od policajaca koji su čuvali skup. Okupljeni su se približili i ulazu u zgradu Parlamenta. Policija je stoga pojačala svoju prisutnost ispred Narodne skupštine.

Prisutni su zapalili navijačke baklje i počeli ih bacati na Parlament Slovenije. Jedna od baklji pala je ne sredinu nadstrešnice iznad vrata i izgorjela. Policijski helikopter kruži iznad Ljubljane.

Čitaj još:   ISPLIVALE TAJNE JEDNE ŠKOLE GLUME: Profesor učenicama držao ruku na klitorisu, iz pi*ke se glumi, za to vas diram! (foto i video)

“Kad igramo nogomet, Viole i Green Dragons su na suprotnim obalama, a kad je u pitanju Slovenija, oni se skupa”, kazao je jedan demonstrant potvrdivši navode kako na skupu učestvuju dvije najveće navijačke skupine u ovoj zemlji.

Okupljeni na skupu također su doveli u pitanje sve naučne nalaze i nepobitne činjenice o koronavirusu i vakcinama.

Epidemiološka situacija u Sloveniji

U međuvremenu, epidemiološka slika u zemlji nastavlja se pogoršavati. U utorak je nakon 6.645 PCR testova potvrđena zaraza kod 1.364 novoinficiranih. Na intenzivnoj njezi liječi se 76 osoba, a umrlo je čak šest pacijenata s COVID-19.

Prema Nacionalnom institutu za javno zdravstvo Slovenije, u zemlji je trenutno 11.238 aktivnih slučajeva infekcije.

Iako je interes za vakcinisanje sve veći, još uvijek nije postignut dovoljan obuhvat vakcinisanjem. Trenutno je 50 posto ljudi vakcinisano jednom dozom, a 45 posto ili 947.759 osoba je revakcinisano.

Čitaj još:   KENAN Hrapović: Platu primam po zakonu, rezultati novih zdravstvenih vlasti je 2,5 puta više umrlih i oboljelih... (foto)

Izvor N1

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more