IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: TREĆI TREPČI

Pobjeda mladjih kadeta FK Novi Pazar na gostovanju na svom stadionu

U utakmici Drugog, zaostalog, kola Lige Zapadne Srbije, mladji kadeti Fudbalskog kluba Novi Pazar bili su gosti ,na svom stadionu u Šutenovcu ,ekipi „Trepče“ iz Kosovske Mitrovice.

Rekli smo u najavi ove utakmice da su u ovom duelu izabranici Nermina Vejselovića favoriti pogotovu nakon utakmice prošle nedjelje u kojoj su sa čak 7:0 deklasirali ekipu Karadjordja.I zaista su bili bolji protivnik u duelu sa Trepčom ali trebalo im je punih 50 minuta da poslože stvari i sve stave na svoje mjesto.

Svjesnost da su bolji tim uzrokovala je neku čudnu tromu hemiju na terenu u kojoj je sve bilo začinjeno elementom iz drugog minuta kada je jednu polupriliku šutem iz daljine u gol pretvorio napadač Trepče Stefanović. I sad juri.Tad baš sve teško ide.

Pa iako su od tog drugog minuta pa sve do kraja poluvremena dominirali plavi, do izjednačenja nije došlo pa bi smo komotno mogli reći da je prvo poluvrijeme za brzi zaborav.

Imao je Nermin Vejeslović sigurno šta da kaže svojim igračima a prije svega to da utakmice ne dobijaju favoriti na papiru već oni koji se istinski potrude i pokažu lavovsku volju za pobjedom. I Sve je bilo sasvim drugačije u drugom poluvremenu.

To je pokazao i šut Kurtanovića u drugom minutu nastavka.Nakon toga beležimo i beg Rožajca, koji je pokušao da vrati loptu do svog saigrača ali je odbrana Trepče bila oprezna. Dominacija Novog Pazara se nastavlja. Kombinuju Rožajac i Brunčević, ovaj drugi šutira ali za malo neprecizno. Nakon toga bilježimo i kombinaciju Kurtanovića i Džidića ispred kojeg interveniše golman Filić.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: TAKSISTA NAPAO TINEJDŽERKU, Uhapšen za polno uznemiravanje... (foto)

I kao da je sve to bio uvod u toliko očekivani gol.Krenula je prava akcija plavih, Zejnelović dodaje do Brunčevoića koji upošljava Kurtanovića, slijedi filigranski pas ka Rožajcu koji manirom rasnog golgetera postiže gol za izjednačenje.Napokon velika radost fudbalera Novog Pazara.

No, ne posustaju plavi. Belježimo i šut Brunčevića iz daljine koji uz dosta napora golman Filić kreće u korner. Prvu priliku u drugom poluvremenu gosti su imali u 60. minutu. Kapiten gostiju Jasmin Džekić je šutirao iz slobodnog udarca, golman Ziljkić hvata loptu i odmah je vraća u igru.

Agilni Džidić sjajno pronalazi Dražanina, koji je u fotografskoj pozi jedan na jedan pružio šansu golmanu Trepče da se istakne. No, ohrabrivala je igra plavih koji su imali potpunu dominaciju i falio je samo gol za preokret kojega smo priželjkivali a kojega su plavi istinski zaslužili.

Gol je visio u vazduhu.Kurtanović je probao da uputi centaršut, neko iz odbrane Trepče loptu skreće u korner.Kurtanović je u uglu namjestio loptu, uputio izvanredan centaršut. U buketu igrača ispred gola Trepče, najviši u skoku odlični Brunčević koji efektnim golom dovodi svoju ekipu u sasvim zasluženo vodstvo 2: 1….

Kakvo je to bilo olakšanje nakon ogromnog pritiska iz prvih 45 minuta igre. Nedugo zatim ponovo Brunčević na sceni. Upućuje majstorski pas za rezervistu Mujagića koji se nije najbolje snašao i ova je prilika otišla u nepovrat.

Dva minuta kasnije probao je opet Kurtanović ali Filić i u ovoj situaciji na visini zadatka. I napokon ponovo jedna fudbalska akcija Novopazaraca.

Sulejmanović upošljava Brunčevića. Brunčević baca u vatru Kurtanovića koji sjajno upošljava kapitena Merdana Muminovića.Kapiten maestralno odradjuje posao, postiže gol i inače , na ovoj utakmici, izvanredni golman Filić i treći put je primoran da vadi loptu iz svoje mreže. Do kraja utakmice Mitrovčani niti su imali snage niti volje da probaju da nešto više učine niti su im i niti bi im to plavi dozvolili.

Čitaj još:   KOLINDA, OPET HIT: Vatreni primali golove, presjednica se rasplakala...

Čestitke fudbalerima Novog Pazara na još jednoj pobjedi i na igri posebno u drugom poluvremenu kada su imali i mentalne snage da se izdignu i na kraju preokrenu rezultat u svoju korist slaveći, sasvim zasluženo, u duelu sa ekipom iz Kosovske Mitrovice.

FeS production

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more