IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA NAD SREBRENICOM- Na ahiret preselila majka ZAHIDA Delić: Umrla od tuge za sinom JUSOM kojeg su ubili Škorpioni (video)

Osim sina Juse, majka Zahida je u minulom ratu izgubila supruga Aliju, sinove Ejuba i Salku, a prije sedam godina u Njemačkoj je ubijen i njen sin Suljo.

U Osmačama kod Srebrenice, jučer je u 83 godini preminula Zahida Delić, majka sina Juse Delića, kojeg su s još pet srebreničkh mladića, u Godinjskim barama kod Trnave u julu 1995. godine ubili pripadnici zloglasne jedinice Škorpioni.

Osim sina Juse, majka Zahida je u minulom ratu izgubila supruga Aliju, sinove Ejuba i Salku, a prije sedam godina u Njemačkoj je ubijen i njen sin Suljo.

Dženaza u ukop rahmetli Zahide Deli bit će obavljena sutra u mezarju Osmače, poslije podne namaza. Nju će u kabur spustiti sinovi Bekto i Sejdalija te brat Bekir. Osim njih, iza Hajide ostale su kćerke Zehra i Elvira .

Fazila Efendić, predsjednica Udruženja „Srebreničke majke “,, kaže da svaki dan umire nam po jedna majka. Zahida je kao i stotine majki do sada, umrla od tuge za svojim najmilijim. Kaže, da je svaki dan sve manje srebreničkih majki i sve nas smanje ima koje idu na mezarja svojih najmilijih i obilaze brojna stratišta i masovne grobnice u Podrinju.

Čitaj još:   Državljanin, BiH poginuo u saobraćajnoj nesreći u Austriji...

-Nažalost, mnoge od nas, ukopala je po kost, dvije. Ali, nama majkama koje smo ostale željne svoje djece zadovoljstvo je da imamo i njihov mezar, da imamo gdje otići kad smo same. Mnoge majke rekle su da žele što prije umrijeti, da budu sa svojom djecom. Jer nama je svaki dan patnja- kazala Efendić.

izvor: avaz.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

Čitaj još:   OLIVERA Ćirković, košarkašica i članica kriminalne grupe "Pink Panter" BILA JE U GRČKOM ZATVORU, OTKRILA ŠTA ČEKA Bad Blue Boys NAVIJAČE DINAMA... (foto, video)
DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more