IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME SE MIJENJA: Kiša, grmljavina i nagli pad temperature, sve do… (foto)

Danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 10.09.2021… 10: 29… VRIJEME SE MIJENJA: Kiša, grmljavina i nagli pad temperature, sve do… (foto)

U ponedjeljak tokom jutra maglovito, danju sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. Sredinom sedmice nestabilno uz najavu poneki lokalni pljusak u poslijepodnevnim satima u Bosni, dok će u Hercegovini biti stabilnije sa više sunca. Krajem sedmice i tokom vikenda stabilnije, sunčanije i toplije vrijeme, zatim od 19.09. do 24.09. prognozira se nestabilno vrijeme uz kišu, a glavnina padavine očekuje se od 6. do 8. septembra.

Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 °C.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7°C, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 11, Bihać, Ivan-sedlo i Sokolac 12, Bugojno, Gradačac, Sarajevo i Zenica 14, Livno 15, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 17, Mostar 19, Neum 20°C.

nedjelja, 19.09.2021. godine
Mada će nastupiti djelimična stabilizacija, opšta slika će i dalje biti relativno nepovoljna, izraženije tokom jutra. Tmurno i prohladno vrijeme, uz povećan sadržaj vlage u zraku, loše će djelovati na hronične bolesnike, koji bi trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Danju toplije i malo ugodnije, u Hercegovini sa povremenim sunčanim intervalima.

Čitaj još:   Vic dana Mala od Vase i udaja...

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne tokom dana razvedravanje. U jutarnjim satima kiša, pljuskovi s grmljavinom u većem dijelu naše zemlje. U ostatku dana u Bosne rijetki i slabi lokalnim pljuskovi. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a dnevna od 13 do 26°C.

U utorak u Hercegovini umjereno, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 8 do 14, a dnevna od 15 do 26°C.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 7 do 12, a dnevna od 14 do 26°C.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more