IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Premijer je NESPOSOBAN, a saradnici su mu NEZNALICE…

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević danas je negodovao to što će šef delegacije Crne Gore na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija biti predsjednik Milo Đukanović, pri čemu je premijera okarakterisao kao nesposobnog, a njegove saradnike neznalicama.

“Umjesto da premijer bude šef državne delegacije na godišnjem zasjedanju Generalne Skupštine UN koja se održava u Njujorku, nesposobni premijer i njegove neznalice u kabinetu i Vladi su dopustili da šef delegacije države bude niko drugi nego pučista i šef mafije Đukanović. Nevjerovatno neznanje i glupost Vlade. Po Ustavu spoljnu politiku Crne Gore vodi Vlada. Vlada je trebalo da usvoji Platformu za nastup na Godišnjoj Skupštini u skladu sa spoljnom politikom Vlade”, saopštio je Medojević.

On kaže kako je Vlada morala da odredi sastav i šefa delegacije.

“Đukanović nikako nije smio biti dio delegacije, jer je predvodio nelegalne nasilne proteste protiv Ustavnog poretka. Ovako, šef delegacije države Crne Gore biće Milo Đukanović, a Ministar vanjskih poslova Radulović, biće član Milove delegacije?! Jasno je da će Đukanović iskoritisti ovaj poklon neznalica iz Vlade i u Njujorku prezentirati politiku DPS-a i svoje lične stavove, nastavljajući da optužuje SPC, Srbiju, Vladu, DF, Rusiju… za nestabilnost Crne Gore”, smatra on.

Čitaj još:   CRNOGORSKI MEDIJI: Krivokapić USKORO u prvoj zvaničnoj posjeti SRBIJI...

Medojević postavlja još pitanja.

“Koliko moraš biti nesposoban i glup, da prepustiš Đukanoviću jednu važnu međunarodnu pozornicu i mogućnosti da preko svojih plaćenih lobista ugovori sastanke sa Bajdenom i drugim državnicima koji će, po prirodi stvari biti tamo.  Ovoj Vladi je nemoguće i pomoći jer su suviše nesposobni za ovaj ozbiljan posao…

Mogli su makar da se prisjete kako ih je Milo ponižavao oko imenovanja i razrešenja ambasadora, pa su sad imali idealnu priliku da reaguju recipročno. Neznanje Krivokapića i nesposobnost njegovih apostola nas previše košta i ugrožava vitalne nacionalne interese. Jednostavno, čovjek nije za ovaj posao i treba da podnese ostavku. Njegovo neznanje i greške su suviše skupe i plaćaju ih svi građani Crne Gore”, dodao je Medojević.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more