IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTEKAO ROK: Vučić ćuti, Albanci Srbima mijenjaju registarske tablice… (foto i video)

Rok važenja srpskih tablica u AP Kosovo i Metohija istekao 14. septembra ove godine, objelodanio je i Nemanja Šarović, predsjednik pokreta Ljubav, Vera, Nada, istakavši da je taj rok mogao da se produži, ali…

PRIŠTINA: Regija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 21.09.2021…00. 49…  ISTEKAO ROK: Vučić ćuti, Albanci Srbima mijenjaju registarske tablice… (foto i video)

Jutros su specijalne jedinice kosovske policije (ROSU) u neposrednoj blizini prelaza Jarinje i Brnjak zaustavljale vozila sa KS oznakama, skidale su im tablice, pa su na vozila stavljali takozvane privremene prištinske probne oznake…

Sve ovo je posledica onoga što je potpisano 14. septembra 2016. god, kada je rok važenja tablica produžen na pet godina, a kako je taj rok istekao i nije dodatno produžen, došlo je do skidanja tablica na automobilima. Ostaje samo pitanje zašto Aleksandar Vučić ćuti, budući da se o ovom pitanju nije oglašavao, već je najavljivao obilaznice u Svilajncu…

– Sećate se kad je Srbija u Briselu pobedila sa 5:0? Sad je đavo došao po svoje. Ko ne veruje, neka pročita na sajtu Vlade Srbije. 14. septembra 2016. rok važenja KS tablica produžen je na pet godina. Rok je istekao, a naš mudri pregovarač Aleksandar Vučić nije tražio produžetak – naveo je Šarović na Tviteru.

Čitaj još:   HVO u Ahmićima ubio 116 civila, među njima i bebu, mještane su žive palili: 'Pucali su mi u glavu' (foto, video)

Jutros su specijalne jedinice kosovske policije (ROSU) u neposrednoj blizini prelaza Jarinje i Brnjak zaustavljale vozila sa KS oznakama, skidale su im tablice, pa su na vozila stavljali takozvane privremene prištinske probne oznake. Sve ovo je posledica onoga što je potpisano 14. septembra 2016. godine, kada je rok važenja tablica produžen na pet godina, a kako je taj rok istekao i nije dodatno produžen, došlo je do skidanja tablica na automobilima. Ostaje samo pitanje zašto Aleksandar Vučić ćuti, budući da se o ovom pitanju nije oglašavao, već je najavljivao obilaznice u Svilajncu.

Da je rok važenja srpskih tablica u AP Kosovo i Metohija istekao 14. septembra ove godine, obelodanio je i Nemanja Šarović, predsednik pokreta Ljubav, Vera, Nada, istakavši da je taj rok mogao da se produži, ali…

– Sećate se kad je Srbija u Briselu pobedila sa 5:0? Sad je đavo došao po svoje. Ko ne veruje, neka pročita na sajtu Vlade Srbije. 14. septembra 2016. rok važenja KS tablica produžen je na pet godina. Rok je istekao, a naš mudri pregovarač Aleksandar Vučić nije tražio produžetak – naveo je Šarović na Tviteru.https://www.youtube.com/embed/uczTxxpwxLg

A da posle 14. septembra vozilo registrovano na Kosovu neće imati KS oznake najavljeno je još u februaru, dakle pre sedam meseci.

Čisto da ne prođe laž da je potez tzv. “kosovskih bezbednosnih snaga” neko iznenađenje, evo dokaza da se znalo šta sledi još u februaru, pre više od sedam meseci. Vučića ne zanima ni Jarinje ni srpski narod na KiM, jedino što ga zanima je da za sve okrivi drugog – istakao je Šarović.

Čitaj još:   MOSKVA: Zabranjen IZVOZ više od 200 artikala i preparata iz RUSIJE, vidite što je sve na popisu... (foto, video)

Da je skidanje tablica sa KS oznakama posledica neproduženja onog što je potpisano u Briselu 2016, potvrdila je i Rada Trajković, opoziciona političarka sa KiM.

 Aleksandre Vučiću, 2016. potpisali ste sporazum o tablicama sa rokom od pet godina koji je upravo istekao. Taj dogovor potpisan je u sklopu briselskih pregovora čije rezuultate od 2013. implementirate netransparentno, kroz kriminogene elemente na terenu i Vaš politički “satelit” Srpsku listu – navela je Rada Trajković i dodala:

Apelujem na Vas da se već jednom naučite državništvu i prestanete da dezinformišete Srbe na severu, već da im kažete istinu u lice. Današnji događaji posledica su Vaših akcija koje Priština sada koristi. Dosta je bilo destabilizacije naše zajednice spletkama i lažima – istakla je opoziciona političarka sa Kosova.

A Vučić je u Svilajncu…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

izvor Direktno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more