IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRAMOTA I BRUKA CRNE GORE: PLJEVLJA, umjesto Treće sandžačke brigade, osvanula tabla s imenom četničkog komandanta! (foto)

Crnogorski mediji javljaju da je u Pljevljima osvanula tabla sa nazivom ulice Ivana Jelovca, komandanta četničkog bataljona!

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 27.09.2021…16. 59… SRAMOTA I BRUKA U CRNOJ GORI: PLJEVLJA, umjesto Treće sandžačke brigade, osvanula tabla s imenom četničkog komandanta! (foto)

Po objavama na društvenim mrežama vidi se da je tabla tu već petnaestak dana, a da na prijave građana niko ne reaguje!?

Pljevlja su, zvanično, u Crnoj Gori, državi koja, uvijek, baštini antifašizam i koja, za razliku od Srbije, četnički pokret tretira baš kako treba, kao jedan kolaborantski sa okupatorom.

U skladu sa zakonom i proklamovanim vrijednostima, od kojih čak ni Vlada Zdravka Krivokapića nije imala petlju da zvanično odstupi, državni i opštinski organi morali su istoga momenta da reaguju.

Komunalna policija da ukloni ovu kompromitujuću tablu, policija da privede, a tužilaštvo da procesuira drznika koji je sebi dao pravo da ulicu koja nosi naziv Treće sandžačke brigade, zamijeni imenom četničkog komandanta.

Čitaj još:   JAKOV Milatović: Vjerujem da je došlo vrijeme da se u Pljevljima bolje i pravednije živi... (foto)

Vlast u Pljevljima drži koalicija predvođena Demokratskom partijom socijalista, pa očekujemo da predsjednik Opštine Golubović pošalje komunalce da skinu tablu i o tome obavijesti javnost.

Šefu pljevaljske policije Harisu Đurđeviću ne bi trebalo da bude teško da otkrije počinioca, jer je opštepoznat.

Osim ako, nakon dočeka koji su mu kao čestitku za izbor priredili lokalni velikosrbi, nije prešao na uraška podešavanja i postao slijep za sve što se oko njega dešava. Poput ove table, koja je postavljena na 20 metara od policijske stanice, piše “Antena M”.

izvor Antena M.me

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more