IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITANOVI politički principi– kad kažem da VLADA (ne) PADA… (video)

Ma može i politička Vlada samo da mi niko ovu novu fotelju ne dira. To je ukratko politička deviza potpredsjednika Vlade i lidera Građanskog pkreta URA Dritana Abazovića. Trošiti riječi o političkim principima potpredsjednika Vlade više nema smisla. Javnost je prepoznala da kod Abazovića tokom dana preovladavaju makar tri mišljenja i stava na istu temu. Zlobnici bi rekli da mu je to prešlo od premijera Zdravka Krivokapića.

Bilo kako bilo, podignuta ruka, udaranje šakom o sto i povišeni tonovi koji krase Abazovića bili su samo zaglušujuća, prazna galama prije nego je sinoć priznao da nema ništa protiv da političari uđu u Vladu i da je kraj konceptu ekspertske Vlade.

“Ako ćemo da promijenimo koncept, odlično. Da napravimo novu Vladu ispočetka, da uđu političari iz svih opcija, da se napravi raspodjela i da to bude novi efekat koji bi trebalo da ostvari neke rezultate koje možda mi nijesmo u ovom periodu, s tim što ja ne dijelim mišljenje da je ova Vlada neuspješna”, poručio je Abazović.

A nije da nije zaprijetio da će Vladu srušiti ako mu “ko takne” ljude iz bezbjednosnog sektora. A da se ne zaboravi ni viku kako se Sporazum iz septembra 2020. mora poštovati.

Čitaj još:   AMINA Cikotić: Prije će Putin u NATO, nego Crna Gora s Mandićem u EU... (foto)

No, principi padoše u vodu, baš kao i prošlogodišnji sporazum tri lidera. A nije to prvi put.

Sada Abazović govori da njega i političku opciju kojom rukovodi ne interesuju politike prošlosti bilo koje političke opcije, već prije svga borba protiv kriminala i korupcije i evropske integracije.

Abazović prije godinu nije tako govorio.

Poručivao je da “neozibljni ljudi”, kako je opisao lidere DF, ne mogu da preuzmu bezbjednosni sektor,  čiji je on trenutno rukovodilac.

Koliko su čvrsti Abazovićevi stavovi, slikovito se vidi u sljedećim primjerima.

4. avgusta za Novu.rs, Abazović kaže: “Mi smo, kad smo pobijedili na izborima potpisali sporazum koji ima jasno definisane ciljeve, a jedan od tih programskih detalja je bila ekspertska vlada. Ukoliko bi izašli iz tog koncepta zbog nekog događaja, ja mislim da bismo morali da idemo u revidiranje sporazuma. A ako bismo otišli u revidiranje sporazuma, onda možemo da odemo predaleko.”

9. septembar: U emisiji Načisto TV Vijesti kaže da ne razumije zašto se dogodila nova kriza vlasti i poručio da ukoliko se smijeni ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, on će oboriti Vladu premijera Zdravka Krivokapića. On je poručio da neće dozvoliti da se policijom Crne Gore upravlja iz Srbije. Abazović je kazao i da na Cetinju nije bilo nikakvog državnog udara.

Čitaj još:   DRITAN razgovarao sa Joanikijem- Ne ODUSTAJU od ustoličenja u Cetinjskom manastiru...

Samo dan kasnije, 10. septembar: Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović za Euronews Srbija kazao je da nema razloga za strepnju da će doći do rušenja Vlade.

Spisak je dug, ali nema potrebe. Građani će prepoznati istinu. Tako se završi priča o  “najboljoj Vladi u istoriji Crne Gore”. Ekspertskoj.

Ekspertski.

autor: Miraš Dušević

izvor: http://CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more