IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO ŠTITI KRIMINALCE: ANB bi da sakrije IMENA bezbjednosno interesantnih osoba koje su bile u MANASTIRU…

Izvještaj bezbjednosnog sektora je bitno drugačiji od stava državnog sekretara u MUP-u zaduženog za rad policije Zorana Miljanića, koji je 10. septembra decidno ustvrdio da, mimo obezbjeđenja štićene ličnosti patrijarha Porfirija, u Cetinjskom manastiru 5. septembra nije bilo naoružanih ljudi, niti jedne osobe koja je mogla imati veze sa bilo kakvom stranom državom.

Na Cetinju se 4. i 5. septembra, uoči ustoličenja mitropolita Crkve Srbije Joanikija, nalazilo na desetine bezbjednosno interesantnih osoba koje su bile podržavaoci intronizacije, a značajan dio njih je boravio i u Cetinjskom manastiru.

To stoji u izvještaju bezbjednosnog sektora, koji je u ponedjeljak počeo da predstavlja na zatvorenoj sjednici Odbora za odbranu u bezbjednost direktor ANB-a Dejan Vukšić, ali su imena tih osoba bila izbrisana, odnosno „izbijeljena“ u tom dokumentu.

PREKID

Zatvorena sjednica Odbora za bezbjednost u ponedjeljak je prekinuta jer su svi članovi Odbora na inicijativu opozicionih poslanika tražili da se dopuni Izvještaj uključujući i imena tih osoba, što je, prema saznanjima Pobjede, Vukšić odbio pozivajući se na zakon. Opozicioni poslanici sumnjaju da je među njima bilo ljudi sa debelim policijskim dosjeima, ali i stranih državljana koji pripadaju ekstremnim navijačkim grupama.

Izvještaj ANB se poziva na podatke policije koja je ranije dobila nalog da ,,operativnim provjerama“ utvrdi da li u Manastiru ima naoružanih ljudi, ali je i dalje nepoznato da li je taj nalog izvršen.

Pobjeda je ranije objavila da Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju nije zahtijevalo pretres Manastira Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju jer, navodno, nijesu postojali zakonski osnovi da se izvrši ta zakonska radnja, ali je naloženo urgentno Upravi policije da operativnim provjerama utvrde da li u Manastiru ima naoružanih ljudi.

Iz policije već desetak dana nije odgovoreno na upit Pobjede da li je postupljeno po nalogu ODT.

Izvještaj bezbjednosnog sektora je bitno drugačiji od stava državnog sekretara u MUP-u zaduženog za rad policije Zorana Miljanića, koji je 10. septembra decidno ustvrdio da, mimo obezbjeđenja štićene ličnosti patrijarha Porfirija, u Cetinjskom manastiru 5. septembra nije bilo naoružanih ljudi, niti jedne osobe koja je mogla imati veze sa bilo kakvom stranom državom.

Čitaj još:   EVROPA UŽASNUTA NJEGOVIM ZLOČINIMA: SINIŠA IZ SRBIJE PRIZNAO SILOVANJE SEDAM ŽENA

PING- PONG

Pobjeda ni tada nije dobila konkretan odgovor od MUP-a da li su pretresli prostor u Manastiru, imajući u vidu tvrdnje Miljanića – već su lopticu prebacili na Upravu policije navodeći da ,,MUP nema ingerenciju da pretresa Manastir“, iako je Miljanić dao takvu izjavu kao državni sekretar MUP-a!

Pobjeda je uputila tada isto pitanje i Upravi policije, ali je odgovor izostao.

Miljanića demantuju fotografije i video zapisi koji su se pojavili nakon ,,desantnog ustoličenja“ mitropolita Crkve Srbije Joanikija i koji dokazuju da je iza zidina Cetinjskog manastira bilo stacionirano više desetina civila, koji su na poziv sveštenstva, uz prećutnu saglasnost crnogorske policije, došli da organizuju sopstvenu ,,odbranu objekta“, iako nije bilo ni prikrivenih najava da se bilo ko sprema da napadne mjesto gdje je tron Svetog Petra Cetinjskog.

Pobjeda je izvještavala da je u petak, 3. septembra, i u subotu ujutro, 4. septembra, u prijestonicu doputovalo više grupa momaka iz raznih krajeva Crne Gore, ali i Srbije i entiteta BiH Republike Srpske koji su, nalik vojnim formacijama, ulazili u Cetinjski manastir.

KO JE U MANASTIRU

Jedan od ,,prepoznatih“ vođa navijača Zvezde Marko Vučković je, međutim, rekao da on nije boravio u Manastiru.

Izvori Pobjede tvrde da su u Manastiru boravili i bezbjednosno interesantne osobe iz entiteta BiH Republike Srpske, koji su prije toga bili u društvu narodnog poslanika RS Nikole Vukanovića iz SDS-a, koji je tvrdio da je napadnut na Cetinju.

Rusko propagandističko glasilo Sputnjik objavilo je da su u Manastiru boravili javnosti do sada nepoznati ,,čuvari trona Svetog Petra Cetinjskog“, kao i njihove fotografije.

Čitaj još:   Bez straha od represije države, SVI NA CETINJE DEMOKRATSKI I DOSTJANSTVENO

– Radi se o Zećanima, koji su čuvari trona Svetog Petra Cetinjskog. Oni su, po blagoslovu počivšeg mitropolita Amfilohija Radovića, prije 15 godina postali Vitezovi Svetog Petra Cetinjskog i čuvari trona mitropolita zetskih Srpske pravoslavne crkve – objavio je Sputnjik.

Video snimak kao dokaz

Video koji kruži društvenim mrežama, sniman očigledno iz Cetinjskog manastira, govori kako su ,,branitelji“ Crkve Srbije dočekali ispaljivanje suzavca u centru grada.

Nepoznati momak, izvjesno sa osmatračnice, glasno govori dok snima telefonom, vidno uznemiren: ,,Počelo je. Aj Bože, pomozi i Sveti Petar Cetinjski“, dok se čuju detonacije suzavca. Redakciji Pobjede je poznat identitet osobe, ali očekujemo da policija i tužilaštvo daju zvaničnu informaciju, ako već sprovode provjere.

– Evo se već osjeća, kaže on drugu pored sebe, da bi onda sa oduševljenjem rekao:

– Nema više ,,E viva!“ Ugasi se ,,E viva!“– konstatuje zadovoljno…

izvor: pobjeda.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more