IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Rekli su javno jedni o drugima: PREGOVORI LICIMJERA I POLITIČKI NEMORALNIH SA KLOVNOM I PAJACEM

On je za njih klovn, politički pajac, nesposoban da vodi vladu, a oni za njega licemjeri i politički nemoralni. Upravo su se iz ovakve političke “ljubavi” izrodili najnoviji pregovori premijera Zdravka Krivokapića sa predstavnicima parlamentarne većine, koji treba da dovedu do rekonstrukcije Vlade.

Jer, rekonstrukcija znači ulazak političara u Vladu, a to znači fotelje, a to dalje znači političku moć, a to dalje znači da “možemo da se pljujemo i vrijeđamo koliko hoćete”, samo su nam bezbjedne, opet te udobne fotelje.

Javnost sigurno pamti da je lider Demosa Miodrag Lekić, 16. juna za premijera Krivokapića rekao da je klovn, politički pajac i da više nema njegovu podršku.

Upravo je Lekić, nakon javno izgovorene riječi, otišao 2. oktobra u Vladu kod Krivokapića, kako bi razgovarali o rekonstrukciji.

Logično, kod koga biste vi prije pošli do kod pajaca i klovna koji nema vašu podršku (citiramo Lekića).

Nakon sastanka, lider Demosa je kazao: “Potrebno je i da se konačno uspostavi odnos parlamentarne većine i Vlade. Možda nijesu prošli svi vozovi da se uspostavi taj odnos, koji je preduslov bez kojeg ne možemo dalje.”

Lekić kaže da se uspostavi odnos nakon što je rekao da premijer nema njegovu podršku. Čvrst i jasan stav jednog političara.

Krivokapiću, srušićemo te, ponavljao je najviše Demokratski front, ali, na riječima jaki, na djelima slabi, i on se sapleo o fotelje koje su na horizontu, a koje su kod Krivokapića. Jer, znate kako kažu, koga je moliti, nije ga ljutiti.

Čitaj još:   Krivokapićev PRIJEDLOG: Vlada sa 16 resora i tri potpredsjednika, URA i dalje KONTRIRA(video)

Kada je Krivokapić u parlamentu kazao da tu vladaju političko licemjerje i nemoral, onda je iz Demokratskog fronta odjeknulo prema kolegama iz vlasti da se nadaju da premijer više nema njihovu podršku.

Uzavrele strasti su se stišale. Ponovo je Front zaprijetio, onda još odlučnije 30. avgusta, i to popisom, jer, ako se Zakon o popisu do kraja septembra ne nađe na dnevnom redu, ruše Krivokapićevu Vladu.

Vreli avgustovski dani su prošli, prođoše i manje vreli septembarski. Vlada je preživjela, političari ponovo nijesu govorili istinu, da ne upotrijebimo neki adekvatniji izraz, najavljena je rekonstrukcija, koja, da prevedemo, nije ništa drugo do borba političkih struktura za fotelje i preraspodjelu moći.

Front je, nakon grmljavine, ponovo vidio moguće fotelje na horizontu, pardon, u Vladi.

Možda je to najslikovitije objasnio jedan od lidera DF Andrija Mandić nakon sastanka sa Krivokapićem.

“… Ja sam u ime Nove iskazao poptunu spremnost da se dogovorimo, da nađemo pošteno i održivo rješenje, da to rješenje zadovolji sve pripadnike parlamentarne većine…”

Ovako Vlada preživljava. Partije se cjenjkaju kao na pijaci, vrijeme prolazi, a sistem urušavaju sistemski i smišljeno. Od obrazovanja, preko zdravstva, spoljne politike. Ekonomija živi na zaduženjima i obećanjima za dogodine, dijeli se ulje kao u devedestim, radnici svakodnevno ostaju bez posla, cijene vrtoglavo rastu.

Čitaj još:   IVICA, majstor od skandala, otkrio šta treba da rade Srbi u Crnoj Gori...

Ali, sve će to narod platiti. I to debelo.

autor: Miraš Dušević

izvor: CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more