IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OGLASIO SE MILO ĐUKANOVIĆ, REAKCIJA MU JE ŽESTOKA: “Victoria Trust postojao samo na papiru, zlonamjerno spinovanje MANS- a”… (foto)

Kabinet Predsjednika CRNE GORE je nedavno dobio pitanja Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara na koja je Đukanović dao detaljne odgovore koji do kraja demantuju nestine što ih je plasirao MANS…

PODGORIC A: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, ponedeljak, 04.10. 2021… 00. 37… OGLASIO SE MILO ĐUKANOVIĆ, REAKCIJA MU JE ŽESTOKA: “Victoria Trust postojao samo na papiru, zlonamjerno spinovanje MANS- a”… (foto)

Najnovija predstava za javnost NVO MANS pod nazivom “Pandora papiri”, samo je još jedan u nizu pokušaja diskreditacije predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i članova njegove porodice, na čemu MANS uzaludno radi godinama, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika reagujući na navode MANSA-a da su Đukanovići osnovali trastove i kompanije na ofšor destinacijama.

To najbolje, kako ističu iz Đukanovićevog Kabineta, potvrđuje i činjenica da vlasnica ove NVO, Vanja Ćalović Marković, inače članica Vladinog radnog tijela, nije znala šta da odgovori gostujući u dnevniku Javnog servisa na jednostavno pitanje da li je tu urađeno nešto nezakonito.

Javnosti radi, ističe se u reagovanju, Kabinet Predsjednika je nedavno dobio pitanja Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara na koja je Đukanović dao detaljne odgovore koji do kraja demantuju nestine što ih je plasirao MANS.

Čitaj još:   VIC DANA: Pitala učiteljica CIGU šta je to za njega demokratija, onda nastade– urnebes… (foto)

“On je kazao da je tokom 2012. godine, u vrijeme kada nije obavljao državne poslove, radio na uspostavljanju infrastrukture za otpočinjanje poslovnih aktivnosti zajedno sa sinom. U to vrijeme osnovao je Victoria Trust, koji, dok je on bio vlasnik, nije imao nikakvih poslovnih transakcija, nije otvorio niti jedan bankarski račun, jer jednostavno nikada nije ni aktiviran”, ističe se u saopštenju.

Nakon što se, dodaje se dalje, Đukanović te iste godine neplanirano vratio na funkciju premijera, cjelokupno vlasništvo nad Victoria Trustom prenio je na sina Blaža Đukanovića.

“Dakle, radi tačnog informisanja javnosti, ponavljamo da je pomenuti Trust postojao samo na papiru, a sve što je objavio MANS, i njegova vlasnica Čalović-Marković, najobičnije je zlonamjerno spinovanje, u koje su se, kao po dogovoru, odmah uključili premijer Krivokapić i njegov zamjenik Abazović. Uostalom, sve je lako provjerljivo, pa nadležnim organima nije teško da utvrde stvarno činjenično stanje u vezi zlonamjernih navoda MANS-a”, zaključuje se u saopštenju Kabinera MILA Đukanovića.

Čitaj još:   SARAJEVO: Zna se identitet stradalih, poginuli profesor matematike, supruga i kćerka... (video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more