IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEMPERATURE U DRASTIČNOM PADU: Prognoza ne obećava, vrijeme koje se očekuje u narednih 12 dana… (foto)

Mjestimično će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Uz kišu uslijedit će i izraženiji pad temperature zraka tako da će nam trebati toplija odjeća i obuća…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 05.10.2021… 10. 37… TEMPERATURE U DRASTIČNOM PADU: Prognoza ne obećava, vrijeme koje se očekuje u narednih 12 dana… (foto)

U BiH stiže promjena vremena, uz kišu dolazi i pad temperatura…

Danas će u većem dijelu Bosne i Hercegovine biti sunčano i nadprosječno toplo, uz nešto više oblaka nego proteklih dana.

Pred kraj dana na zapadu i jugu zemlje moguća je lokalno i obilnija kiša kao uvod u kišu koja će se u našoj zemlji zadržati najmanje do početka sljedeće sedmice. Mjestimično će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Uz kišu uslijedit će i izraženiji pad temperature zraka tako da će nam trebati toplija odjeća i obuća.

Minimalne jutarnje temperature zraka tokom većeg dijela sedmice varirat će od 8 do 13 u Bosni, na jugu zemlje do 16°C. Najviše dnevne temperature između 11 i 15, u Hercegovini do 18 stepeni.

Čitaj još:   Vic Dana Kupila Ciganka detektor laži...

Oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima moguće je i tokom većeg dijela naredne sedmice (od 11. oktobra do 18. oktobra). Prestanak padavina prognozira se za dane vikenda (16. i 17.10.). Temperature bez značajnijih promjena u odnosu na ovu sedmicu.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 6 i 12 u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 9 i 15 u Bosni, na jugu Hercegovine do 17°C.

utorak, 05.10.2021. godine
Prije podne će biti sunčanije i ugodnije, u drugom dijelu dana biometeorološke prilike će se pogoršati usljed promjene vremena i kiše, praćene južinom. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, u noći problemi sa snom. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Stanje na putevima

Na dionicama uz rijeke Savu i Drinu u jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise….

http://iBalkan.net

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more