IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ko plaća ekskurzije ministarke Bratić i fotografisanje sa srpskom zastavom

Gotovo mjesec dana ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić putovala je Evropom, imala sastanke koji nijesu na nivou ministara, kao stručnjak za sve i svašta govorila o sportu, nauci i atomskoj energiji, slikala se sa srpskom zastavom. Ministarka Bratić je od 4. do 10. septembra bila u posjeti Rusiji, od 10. do 16. septembra u Švajcarskoj, a od 20. do 24. septembra u Austriji.

Dok u zemlji revanšizmom ruši sistem prosvjete, nauke, kulture i sporta, otpušta direktore, vrijeđa i ponižava, ponaša se kao niko prije nje, građani plaćaju njena putovanja u kojima dodatno unižava Crnu Goru.

Ministarka koja nema vremena sa se pojavi pred skupštinskim odborom i odgovori na pitanja poslanika, nema je ni u Skupštini, opravdanja su joj loše zdravstveno stanje (slučaj Bugarska), vremena ima da troši pare građana i da se čak i skandalozno slika sa srpskom zastavom.

Građani trpe i plaćaju, a nova vlast podržava njeno ponašanje. Jedni je bodre, a drugi ne vide ništa loše u njenom ponašanju.

Koliko je potrošila ministarka na proputovanju tokom septembra? Koji su rezultati njene ekskurzije? Kakav je doprinos njene posjete resorima kojima rukovodi?

Ovo su samo neka od pitanja na koja javnost treba da dobije odgovor.

Žena četnik, kako je svojevremeno sebe nazvala, nastavlja u ritmu rečenice kojom je opisala njena bivša najbliža saradnica: Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti.

A dok javnost čeka da sazna koliko je novca građana potrošila kako bi se, između ostalog, slikala sa srpskom zastavom, podsjećamo na neke od koraka koje je do sada ministarka preduzela na domaćem terenu:

Čitaj još:   Đukanović: Donio sam ukaze o opozivu osam ambasadora, NEKA JAVNOST SUDI, MISLIM DA JE POSRIJEDI REVANŠIZAM

* Smijenila je više od 200 direktora obraznovnih ustanova.

* Smijenila je čak i osobu koja je preminula.

* Smjenjivala je osobe koje nikada nijesu bile u direktorskoj fotelji.

* Prvo je političkim revanšizmom smijemila direktore, da bi sada tražila dokaze o neregularnostima u njihovom radu, nakon što je suočena sa tužbama.

* Za direkotoricu direktoricu Javne ustanove Filmski centar Crne Gore predložila, a Vlada imenovala, Aleksandru Božović, raniju kandidatkinju desno orijentisane stranke Dveri na izborima u Srbiji.

* Za vršioca dužnosti direktorice Osnovne škole Jugoslavija u Baru postavila Radu Višnjić, učiteljicu koja je prošle godine dobila otkaz zbog toga što je učenike zvala na moleban. Odluka je naknadno promijenjena nakon burne reakcije javnosti.

* O kapeli na Lovćenu još kao kandidatkinja za ministarkh kazala je: Smatram da Njegoševa kapela treba da se vrati, da vaskrsne tamo gdje pripada, da bismo i mi simbolično vaskrsnuli. A što se tiče Mauzoleja, on bi trebalo da ima neko drugo mjesto…

Znate kako, u vrijeme kad su se radili raznorazni planovi za dobrobit naroda, narodni, bratstvo i jedinstvo i tome slično, u našem kraju, dakle moja ujčevina, potopljeno je cijelo jedno selo, između ostalog i manastir. Taj manastir Kosijerevo je kamen po kamen prebačen na drugo mjesto…

Pa neka se prebaci i Mauzolej, hvala Bogu ima svih tih tehnoloških i tehničkih mogućnosti. Kapela da se vrati gdje joj je mjesto, Mauzolej isto negdje niže jer svakako ne treba da stoji tamo gdje stoji. Smatram da je Njegoš na neki način zarobljen.

Čitaj još:   REGION SE SMIJE: NAKON AUTA POČELO OSVEŠTAVANJE FUDBLSKIH TERENA U CRNOJ GORI

* Za hrvatskog novinara Borisa Dežulovića govorila je da je “ustaško đubre”

* Za Crnogorce kaže da su proizvod etničkog inženjeringa…

autor: Miraš Dušević

http://ibalkan.net

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more