IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE Đukanović: Samit u Ljubljani da pošalje poruku snažne posvećenosti politici proširenja EU… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović stigao je na samit Evropska unija – Zapadni Balkan, koji se održava na Brdu kod Kranja u Sloveniji. Đukanovića je na samitu dočekao premijer Slovenije Janez Janša.

“Nakon prošlonedeljne posjete predsjednice Evropske komisije želimo da današnji Samit pošalje poruku snažne posvećenosti EU i ZB politici proširenja, jasne i dogledne evropske perspektive za sve zemlje regiona i razumijevanja i prihvatanja geostrateške i geopolitičke neophodnosti integracije zemalja ZB u EU. Dakle, otvoren razgovor sa prijateljima i partnerima, onako kako Crne Gora doživljava EU”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Domaćin skupa na Brdu kod Kranja je Janša, a predsjedava predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, koji će, zajedno s predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predstavljati EU.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Najrealnije je da Crna Gora krene u organizaciju IZBORA...

Samit se vidi kao prilika da se potvrdi evropska perspektiva Zapadnog Balkana i njegova dalja integracija u EU, ali i da se pruži dodatni podsticaj primjeni Evropskog investicionog i ekonomskog plana.

Samitu će prisustvovati lideri svih 27 zemalja članica EU i Zapadnog Balkana – Albanije, BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije i Kosova.

izvor: CdM.me

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

VIC DANA Oženio se Crnogorac iz Srbije…

Kako crnogorac osvaja đevojku??? -Vidis li ti đevojko onaj cvijet Read more