IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMBASADOR SRBIJE Na aerodromu uhvaćen sa 84.000 eura: Pokušao da devize prenese preko granice… (foto)

Svaka osoba može u zemlju da unese neograničeno mnogo novca, ali ukoliko je suma veća od 10.000 eura, taj novac mora da bude prijavljen…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak, 08.10.2021…12.55… AMBASADOR SRBIJE Na aerodromu uhvaćen sa 84.000 eura: Pokušao da devize prenese preko granice… (foto)

Jugoslav Vukadinović, ambasador Srbije u Kairu, uhvaćen na beogradskom aerodromu sa velikom količinom novca koju je pokušao da prenese preko granice, saznaju mediji…

Vukadinović je prije izvesnog vremena sa suprugom doputovao iz Kaira na aerodrom “Nikola Tesla” i tada je pokušao da u zemlju unese 84.000 eura u kešu koje prethodno nikome od nadležnih nije prijavio.

– Vukadinović i njegova supruga su se vratili iz Egipta pošto je on samo nekoliko dana ranije opozvan sa mjesta ambasadora. Sa sobom su isti imali 12 kofera u kojima je bilo raspoređeno 80.000 eura i još oko 4.500 eura su imali u novčanicima- otkriva izvor “Blica”.

Inače, svaka osoba može u zemlju da unese neograničeno mnogo novca, ali ukoliko je suma veća od 10.000 eura, taj novac mora da bude prijavljen.

Čitaj još:   KENAN Strujić- Harbić: Bolna je činjenica da se nasilje u Al- Qudsu dešava baš u ramazanu... (foto i video)

Tako je opozvani ambasador i supruga mu Vukadinovići su tu sumu daleko prekoračili, a nikoga od nadležnih nisu obavijestili.

Kada su ga uhvatili, on je rekao da se radi o diplomatskoj pošiljci.

Međutim, kako svaku diplomatsku pošiljku mora da prati kurirsko pismo, a on ga nije imao, carinici su shvatili da laže.

Onda je promenio iskaz i rekao da je riječ i to o ličnoj ušteđevini- navodi sagovornik.

Međutim, prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, iako je bio u obavezi da prijavi ličnu ušteđevinu, on i nije uradio, pomenuti novac nigde nije zaveden.

Kako se saznaje, novac je zaplijenjen, Vukadinović je pušten, a javnost do danas o ovom skandalu nije znala ništa.

Prema informacijama do kojih se došlo, protiv doskorašnjeg ambasadora u Kairu se vodi i postupak pred nadležnim organima…

izvoir Direktno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more