IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EMOTIVNO- SARAJEVSKI LJEKARI SE OPROSTILI OD PRIJATELJA, SARAJLIJE, RATNOG HAVERA, LJUDINE: “Božo, treći brat…” (foto)

Božo Pašagić, predratni direktor ugledne BH banke… imao je nesreću da izgubi obje noge pred našom bolnicom od četničke granate sa okolnih brda, bio je osnivač i predsjednik UG “Prijatelji Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 08.10.2021… 18.55… EMOTIVNO- SARAJEVSKI LJEKARI I OPROŠTAJ OD PRIJATELJA, SARAJLIJE, RATNOG HAVERA, LJUDINE: “Božo, treći brat…” (foto)

Božidar Božo Pašagić preminuo je prije dva dana. Vijest je to koja je pogodila sve one koji su ga poznavali, a takvih je bilo mnogo. Ugledni sarajevski ljekari Dragan Stevanović i Bakir Nakaš također su se oprostili od Bože – prijatelja, Sarajlije, ratnog havera…, ma ljudine.  

– Na neki bolji svijet otišao je moj prijatelj, stari Sarajlija i zaljubljenik ovoga Grada, iskreni prijatelj i saradnik Opće bolnice “Prim.dr Abdulah Nakaš”, privrednik i društveni radnik a iznad svega dobričina, humanista i ljudska gromada, napisao je jučer Dragan Stevanović, ugledni sarajevski ljekar u tužnom oproštaju koji je objavio na svojoj Facebook stranici. 

Božo je, kako je naveo Stevanović, bio među prvim žrtvama opsade Sarajeva: U granatiranju je već u maju 1992. ostao bez obje noge.

– Zadivljujuća je bila njegova snaga da se nosi sa posljedicama teškog ranjavanja i mnogobrojnih bolesti koje su slijedile iza toga. Ta njegova snaga i slavljenje života, svima nama koji smo ga poznavali davala je ogromni podsticaj da izdržimo nedaće rata i poratne posljedice.

Čitaj još:   MAPA Evrope koja se otvara i dio koji je pod policijskim časom... (foto i video)

Božo, iskreni prijatelj koji te nikad neće ostaviti u nevolji i koji će se za života, brižno brinuti o tebi, tvojima i radovati svakom njihovom uspjehu.

Jednostavno, Boki, sinonim za hrabrost i ogromnu bosansku ljudskost.

Strašno ćeš mi nedostajati prijatelju,bio si i ostao moj uzor.

Neka Ti je vječna slava i hvala”, napisao je dr. Stevanović. 

A dr. Nakaš je “saopćio” da je “nažalost, od prije dva dana “consilium” ostao na dva lica…”

– Napustio nas je naš Božo Pašagić….ostala smo nas dvojica Nerko (Nermin Tulić, op.pr) i ja da svjedočimo o danima kada je “čovjek čovjeku bio čovjek i drug”, a ne vuk…

“Tres facies consilium est”…..

Ratni haveri… i ne samo u ratu, dan danas, tri za jednog, jedan za sva tri… pravo prijateljstvo”, napisao je dr. Nakaš te pojasnio kako za Nerku nema potrebe da doda ništa više od onog što svi znaju.

“Ono što možda niste znali da je Neko, na moj nagovor, kao pacijent bolnice ponovo postao glumac pred osobljem bolnice i njenim pacijentima sa monologom Basešeskije u Sarajevu.

Božo Pašagić, treći brat u porodici Nakaš… predratni direktor ugledne BH banke… imao nesreću da izgubi obje noge pred našom bolnicom od četnicke granate sa okolnih brda.

Čitaj još:   Borivoje BOROVIĆ: SIGURAN SAM DA SRBIJA NEĆE IZRUČITI MAROVIĆA JER JE POSTALA AZIL ZA CRNOGORSKE KRIMINALCE...

Osnivač i predsjednik UG “Prijatelji Opće bolnice Prim. Dr. Abdulah Nakaš”, pojasnio je dr. Bakir Nakaš. 

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more