IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO ĐUKANOVIĆ U SVOJSTVU GRAĐANINA: Tužilac, najavio njegovo saslušanje… (foto, video)

Milivoje Katnić, glavni specijalni tužilac izjavio je da će u slučaju Pandora Papers saslušati predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i sve to u svojstvu građanina…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 08.10.2021…09.55… MILO ĐUKANOVIĆ U SVOJSTVU GRAĐANINA: Tužilac, najavio njegovo saslušanje… (foto, video)

Milivoje Katnić, glavni specijalni tužilac,  da će odlučiti da li će navode o njegovoj navodnoj offshore firmi nakon toga odbaciti ili sprovesti istragu. Dodao je i da su formirali predmet jer postoji “sumnja na krajnjem polu osnova”…

Katnić je, u emisiji na TV Vijesti u kojoj je gostovao zajedno sa direktoricom nevladine organizacije MANS Vanjom Ćalović Marković koja je učestvovala u istrazi međunarodnog konzorcija novinara, kazao da su tražili dokumentaciju i poslali dopis Đukanoviću da im dostavi odgovore koje je dao i istraživačima.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore formiralo je predmet povodom tvrdnji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švicarske, Paname, Gibraltara i britanskih Djevičanskih ostrva.

U okviru globalnog projekta Pandora Papers kako su nazvani procurjeli dokumenti offshore kompanija, MANS je pronašao ovjerene kopije ugovora o uspostavljanju trastova i firmi na offshore destinacijama koje su formirali Milo i Blažo Đukanović.

Čitaj još:   DANA WHITE POTVRDIO: HABIB i Ferguson, konačno u oktagonu,borba neporaženih (foto)

Katnić je kazao da su tražili dokumentaciju od MANS- a kao i da će u svojstvu građanina saslušati Ćalovič Marković, a moguće i sina predsjednika države Blaža Đukanovića koji se pominje u dokazima o postojanju trasta koje je otkriven tokom istrage.

– Ako se utvrdi da to postoji, u Engleskoj, Švicarskoj ili drugoj lokaciji, mi ćemo na osnovu toga donijeti odluku. Ako bude osnova sumnje prema njemu će se postupiti kao prema svakom drugom građaninu, tražit ćemo skidanje imuniteta i pokrenut će se postupak – rekao je Katnić.

On je kazao da je formiran predmet jer postoji jedan oblik sumnje, “neću reći udaljene, nego na krajnjem polu osnova”.

Tužilac je dodao da su Milo Đukanović i njegov sin Blažo imali zajednički posao koji nije uspio i da je sinu (Đukanovića) neko otpisao 120 miliona.

– Tražili smo dokumentaciju i poslali dopis Đukanoviću da nam dostavi odgovore koje je dao i da nam da izjašnjenje. Poslat ćemo i sinu – rekao je, između ostalog, Katnić i dodao da Đukanovića poštuje jer je predsjednik države.

Milo Đukanović izjavio je jučer da nije uradio ništa nezakonito kada je 2012. godine osnovao firmu van zemlje i pozvao tužilaštvo da ispita cijeli slučaj.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Najteža bitka u bližoj istoriji grada...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more