IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ĆORSOKAK: DRITAN i URA odbili sastanak o rekonstrukciji Vlade dok se ne izvrši analizira rada PREMIJERA i MINISTARA

Ništa od nove runde pregovora parlamentarne većine o rekonstrukciji Vlade, stranka Dritana Abazovića pisano odgovorila na prijedlog premijera. Odgovor Ure faktički znači da neće biti novog sastanka lidera parlamentarne većine koji je za 10. oktobar najavio lider Nove Andrija Mandić.

Građanski pokret URA odbio je novi sastanak lidera parlamentarne većine o rekonstrukciji Vlade dok se ne izvrši analiza rada premijera i svih ministara. U pisanom odgovoru premijeru Krivokapiću stranka Dritana Abazovića insistira na nestranačko-ekspertskoj vladi kao i izglasavanju tužilačkog savjeta.

– Prije nastavka razgovora o rekonstrukciji Vlade cijenimo da je neophodno napraviti analizu o dosadašnjem radu Vlade, ostvarenim rezultatima i ciljevima svakog pojedinačnog ministarstva i ministra.

Analiza rada može biti sastavni dio godišnjeg Izvještaja o radu Vlade. Samo na osnovu jasnih pokazatelja i mjerljivih parametara u svim resorima može se razgovarati o unapređenju u ministarstvima, kako kadrovski, tako i u njihovoj strukturi – navodi se u odgovoru Ure koje je dostavljeno medijima.

Odgovor Ure faktički znači da neće biti novog sastanka lidera parlamentarne većine koji je za 10. oktobar najavio lider Nove Andrija Mandić.

Čitaj još:   Tramp poludio, zbog ideje o evropskoj vojsci...

Iz Ure predlažu da se sljedeći sastanak parlamentarne većine organizuje nakon dostavljanja Izvještaja o dosadašnjem radu Vlade.

– Svaki razgovor o rekonstrukciji koji se ne zasniva na objektivnoj procjeni učinka rada Vlade, za nas predstavlja dogovore o podjeli ministarskih fotelja a ne potrebu za unapređenjem rada Vlade u ostvarivanju javnog interesa.

Takođe, koristimo i ovu priliku da naglasimo da je za Uru izglasavanje tužilačkog savjeta apsolutni državni i društveni prioritet i da on ne može biti dio razgovora o eventualnoj rekonstrukciji Vlade…

Očekujemo stoga da i pisano dostavite odgovor da li je za Vas prihvatljivo da izglasavanje tužilačkog savjeta bude uslovljeno dogovorom o rekonstrukciji Vlade- zaključeno je iz Ure…

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more