IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRENULI u “šoping turu” na BOSFOR: A, u autobusu im našli 53 kg droge… (foto, video)

Carinici Srbije su na prelazu Gradina sa Bugarskom u fabričkim šupljinama jednog autobusa otkrili 53 kilograma droige, a policija privela vozače, saopštila je Uprava carina…

GRADINA: Srbija, Crna Hronika, vijesti, subota, 09.10.2021… 00.55…  KRENULI u “šoping turu” na BOSFOR: A, u autobusu im našli 53 kg droge… (foto, video)

Droga je otkrivena kada je na red za izlaznu kontrolu iz Srbije stigao autobus niških registracija, pun putnika koji su krenuli na šoping turu u Istanbul.

Carinici su zamolili putnike da napuste autobus, a kada su u razgovoru sa njima saznali da su oni to putovanje dobili gratis, bio je to dodatni razlog za detaljni pregled.

Kontrolom unutrašnjosti vozila otkrivene su nepravilnosti u podu prednjeg dIJela autobusa, odnosno u prvom redu sedišta, odmah iza vozačevog mIJesta.

U podu su otkrili šupljinu koja je namJenski napravljena za krijumčarenje.

Čitaj još:   Nastavak akcije "Kristal": Hapšenje kriminalne grupe dovodi se u vezu sa Tijanom Ajfon... (foto i video)

Carinike je, kad su je otvorili, zapahnuo karakterističan miris marihuane, koja je tu bila skrivena.

Potom je autobus je upućen na dodatni pregled mobilnim skenerom. Na snimku skenera pokazale su se nepravilnosti u dubini prednjeg dijela autobusa, što je ukazalo da je bunker dublji nego što se činilo.

Obavješteni su policija i Tužilaštvo, a detaljan pregled i vađenje paketa sprovedeni su nakon što je to odobrio javni tužilac.

Sprečeno je da se 82 paketa marihuane nađu na ilegalnom narko tržištu, dok je policija po nalogu tužioca privela trojicu vozača, dodaje se i to sve u saopštenju.

izvor Direktno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more