IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVINAR Boro Kontić otkriva: Šta će Dodik ovaj put pokloniti Lavrovu… (foto, video)

DO OVE “IKONE” DODIK MOŽE LAKŠE DOĆi, SIGURNO JE IMA KUĆI…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 10.10.2021… 11.35…  NOVINAR Boro Kontić otkriva: Šta će Dodik ovaj put pokloniti Lavrovu… (foto)

Susret LAVROV- DODIK bi trebao biti upriličen u toku samita Pokreta nesvrstanih…

Milorad Dodik će sutra ići u Beograd na sami Pokreta nesvrstanih. Očekuje da bi se tokom te posjete mogao sastati sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom.

Prilikom njihovogo prošlogodišnjeg susreta, Dodik je Lavrovu poklonio ikonu, zbog koje je BiH bila uvučena u međunarodni skandal.

Naime, Ukrajina je tvrdila da se radi o ikoni koja je njihovo vlasništvo, a Dodik nikada nije ponudio relevantne dokaze kako je došao u posjed sporne umjetnine.

S obzirom da je izostala hitna reakcija Tužilaštva BiH, odnosno još nikada nije podignuta optužnica, ili zvanično obustavljena istraga o ovom slučaju, ciela afera je već prilično pala u zaborav.

Čitaj još:   OTKRIO TAJNU NA RULETU: DOBIO OSAM MIL DOLARA, Sistem mu nepogrešiv!!!

Da ne bi bila potpuno zaborvljena, povrinuo se ugledni bh. novinar Boro Kontić, a povodom očekivanog susreta Dodika i Lavrova u Beogradu.

“Poštujući prirodu povoda sastanka s Lavrovom, tj. obilježavanje 60 godina Pokreta nesvrstanih, Dodik neće poklanjati  ikonu nego Titovu uokvirenu sliku. Zajedno će posjetiti i Kuću cvijeća. A sutra? Drugi dan, druga nafaka”, napisao je Kontić na Twitteru.

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more