IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FAŠIZAM U BEOGRADU: Delije protiv Novog Pazara podigle skandaloznu parolu uz skandiranje imena Ratka Mladića… (foto,video)

Fašizam je na balkanskom podneblju sasvim uobičajena stvar, a večeras je na utakmici rukometnih klubova Crvene zvezde i Novog Pazara dostigao nove nivoe…

BEOGRAD: Srbija, Sport, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 11.10.2021…00. 35… FAŠIZAM U BEOGRADU: Delije protiv Novog Pazara podigle skandaloznu parolu uz skandiranje imena Ratka Mladića… (foto,video)

Navijači Crvene zvezde su skandaloznim porukama i skandiranjima još jednom pokazali svoje fašističko lice i koliko god puta tome svjedočili, nevjerovatno je da se i dalje dozvoljavaju ovakve poruke na sportskim manifestacijama.

“Zemljom ovom ime tvoje vječno će se oriti, protiv poturica roda svoga uvijek ćemo se boriti”, a sve je pratilo jednosatno skandiranje fašističkih povika raznih vrsta, uključujući i ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića...

Osim skandiranja osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, pjevale su se i druge uvredljive nacionalističke i šovinističke pjesme.

Čitaj još:   STRUMICA: KONGRES SPORTSKIH NOVINARA UZ SUSRET FUDBALSKIH REPREZENTACIJA...

izvor indeksonline.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more