IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI ŠOK ZA ANADOLU Efes: Šta se dešava sa šampionom Evrope, ni Feneru nije potaman… (foto, video)

Skoro pa da nije vjerovatno, pogled na tabelu Eurolige, šampion na dnu!!!

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivost, vijesti, srijeda,13.10.2021…12: 45… NOVI ŠOK ZA ANADOLU Efes: Šta se dešava sa šampionom Evrope, ni Feneru nije potaman… (foto, video)

Ekipa turskog šampionskog tima Anadolu Efes koja je prošle sezone dominirala i u Turskoj, i u Evropi, na početku nove ređa samo poraze na domaćem parketu kao i u Euroligi.

Poslije Reala i CSKA, bolji od ekipe iz Istanbula predhodno večer je bio i francuski ASVEL, koji je slavio sa 75: 73 u dramatičnoj završnici.

Ovaj poraz je još šokantniji ako se ima u vidu da je Anadolu Efes poslije prvog poluvremena imao ubedljivu prednost od 49: 35 i činilo se da je se i stiglo nezadrživo grabi ka prvom trijumfu.

Ali, očigledno, ekipa Ergina Atamana je izgubila sigurnost i samouvjerenost, što je u nastavku došlo do izražaja, domaći su napravili preokret u samom finišu i košem Kostasa Adetokumba stigli do svog trećeg trijumfa.

Tako je sada ASVEL prvi, a Anadolu Efes poslednji na tabeli!

Čitaj još:   DANAS MUTNO, A VEĆ OD SUTRA, Kiša, poslije podne ponegdje snijeg... (foto)

Vasa Micić je sa 24 poena ponovo bio najboolji u Efesu, Larkin je upisao 15, a Petrušev je u igri proveo samo dva minuta, bez poenterskog učinka.

U pobjedničkoj ekipi najbolji Džons sa 16, Hauard je upisao 13, a Lakomb 11 poena.

Za to vrijeme, drugi poraz je pretrpeo i drugi turski velikan, ekipa sa aziske strane BosforaFenerbahčea koja je izgubila u Berlinu od domaće Albe sa 84: 70.

Ovo je prva pobeda Albe, a razvoj događaja je donekle ličio na dešavanja u Francuskoj.

I Fenerbahče je bio odličan u prvom poluvremenu, pogotovo u odbrani i vodio je sa 35: 27. Ali ta odbrana se u nastavku potpuno raspala, čak 57 poena je postigla Alba u trećoj i četvrtoj četvrtini i na kraju stigla do svog trijumfa.

Da Silva sa 22 i Lo sa 21 poenom predvodili su Albu, a u Feneru najefikasniji De Kolo sa 15 poena…

http://iBalkan.net

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   SASVIM NOVO SAZNANJE, KOJE PONIŠTAVA SVE ŠTO SE ZNA O KOSTI K. DJEČAKU- UBICI: Otkriće ljekara baca novo svjetlo na slučaj masakra u “Ribnikaru” (foto, video)
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more