IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Antena M OTKRILA kojeg visokokotiranog kriminalca u Spužu je posjetio DRITAN

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio je da je on posjetio visokokotiranog kriminalca u Spužu, a sve u vezi sa jednim važnom slučajem koji , kako je rekao, neko želi da opstruira…

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama Antene M, vicepremijer Dritan Abazović u zatvoru je posjetio Ljuba Bigovića, koji je osuđen za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

Abazović je jutros saopštio na pres konferenciji da je posjetio u Upravi za izvršavanje krivičnih sankcija visokopozicioniranog kriminalca, ne otkrivajući o kome se radi.

“To je bilo zbog velikog predmeta, kojeg bi, ako bi ga pomenuo, upropastio”, kazao je Abazović.

Podsjetimo, Vrhovni sud je prije dvije godine ukinuo presudu Apelacionog suda od 20. februara 2015.  kojom su Saša Boreta, Ljubo Bigović, Ljubo Vujadinović i Milan Šćekić osuđeni na po 30 godina zatvora zbog ubistva Šćekića i predmet vratio na ponovno suđenje.

Čitaj još:   Tri predloga Bila Gejtsa za borbu protiv korona virusa... (foto)

Odluci Vrhovnog suda prethodila je odluka sudija Ustavnog suda koje su usvojile žalbu odbrane osuđenih, jer je ocijenjeno da im je povrijeđeno pravo na pravično suđenje u dijelu koji se odnosi na pribavljanje i kvalitet korišćenog dokaza zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića i prava na odbranu.

Viši sud je prije godinu odbio jemstvo u ukupnom iznosu od 848.000 eura koji je pritvorenik Ljubo Bigović ponudio za ukidanje pritvora.

izvor:antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more