IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK I NOVE PRIJETNJE MIRU: Organizovat ću vojsku RS- a, Bošnjaci to je njihov problem… (foto, video)

DODIK: RS će vratiti svoja ovlaštenja koja joj pripadaju…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 17.10.2021…19: 45…  DODIK I NOVE PRIJETNJE MIRU: Organizovat ću vojsku RS- a, Bošnjaci to je njihov problem… (foto, video)

Milorad Dodik rekao je da Bosna i Hercegovina nikada nije bila stabilna, ali da nema nijednog razloga da se neko zabrine zbog priča o ratu. 

Samo oni zlonamjerni koji pokušavaju da naprave više zla forsiraju priče o sukobu i ratu. Niko ovdje ne potencira sukob i rat, ali očigledno ima nekih, koji su izvještavali kad je ovdje bio rat, a kojima to izgleda egzotično, pa pokušavaju da naprave takvu vrstu priče- rekao je Dodik na Јahorini.

On je rekao da su sve aktivnosti koje preduzima Republika Srpska redovne, potpuno legitimne, ustavne i zakonite.

Ako je Ustav BiH bio dovoljna garancija Srbima da prihvate i odreknu se nezavisne Republike Srpske koju smo imali, da bi bili u aranžmanu koji se zove Ustav BiH, zašto onda ne bi taj isti Ustav sada poslužio kao osnova da se riješimo nezakonitosti i neustavnog ponašanja. Sva priča je o tome, a ovo što je u međuvremenu rađeno je neuspjeli eksperiment- naglasio je Dodik.

Čitaj još:   Policija u Srbiji na mukama: Dječak ubica nestao, pridružio mu se mlađi brat... (foto)

Upitan da prokomentariše izjavu predsjednika SDS- a Mirka Šarovića da su i oni za vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj, kroz Parlament BiH, Dodik je rekao da Šarović može da predloži sve što želi, ali i sam zna da od tog nema ništa.

Za sve što Šarović predloži u Parlamentu BiH, npr. zakon o ukidanju Zakona o vojsci, može računa na sve glasove SNSD- a. Samo ću ga pitati zašto to radi kada zna da tako ne može, ali neka proba, ja nisam protiv toga- rekao Dodik i dodao će u Republici Srpskoj nastaviti da rade po planu, te da će do 20. oktobra biti uređeni svi zakoni.

Dodik je rekao i da Republika Srpska ima pravo na svoju vojsku…

Mi ćemo to organizovati. Kako će se oni, Bošnjaci organizovati to je njihov problem. Da li ćemo participirati institucijama koje nisu ustavne? Nećemo. Da li ćemo zaštiti ljude koji su u međuvremenu radili u tim institucijama? Naravno da hoćemo- istakao je Dodik.

Čitaj još:   INCIDENT: DOŠAO na sjednicu s ČETNIČKOM KOKARDOM, odmah prekinuto zasjedanje...

izvor RTRS.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more