IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERVIN Ibrahimović ponovo zadržan na granici sa Srbijom… (foto)

Predsjednik Bošnjačke stranke i poslanik u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović, danas je ponovo doživio neprijatnost, baš kao i prije dva mjeseca, od granične policije Srbije…

ROŽAJE: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 17.10.2021…19: 45… ERVIN Ibrahimović ponovo zadržan na granici sa Srbijom… (foto)

NOVI Pokazatelj da je Crna Gora usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici napravila civilizacijski iskorak, navode u saopćenju iz ove stranke…

Granična policija Srbije danas je ponovo zadržala predsjednika Bošnjačke stranke (BS) i crnogorskog poslanika Ervina Ibrahimovića, kazali su iz BS-a.

Iz te stranke su dodali da je Ibrahimović, koji je na granici zadržan više od sat i po, od granične policije Srbije doživio neprijatnost “baš kao i prije dva mjeseca”.

“Granična policija je jutros i danas popodne, bez ikakvog razloga, detaljno pretresla automobil u kojem se nalazio Ibrahimović i bez razloga ga zadržala na granici više od sat i po”, rekli su iz BS- a.

Oni su ocijenili da se nastavlja praksa koja se, po nalogu Srbije, već mjesecima sprovodi prema crnogorskim poslanicima.

Iz te stranke su ocijenili da su policajci postupali protivzakonito i u suprotnosti sa međunarodnom praksom.

“Ponašanje policajaca je bilo krajnje profesionalno, ali ovakva politika Srbije je pokazatelj da se, dok svi govorimo o ujedinjenoj Evropi, ta država udaljava od evropskih vrijednosti”, smatraju u BS.

Oni su poručili da je, nakon današnjeg događaja, jasno kakav odnos državni vrh Srbije ima prema Bošnjacima ali i svim građanima Crne Gore.

Čitaj još:   ERVIN Ibrahimović u Podgorici: Mi smo faktor stabilnosti evropske Crne Gore... (foto, video)

Iz BS su poručili da se, takvim odnosom prema poslaniku koji posjeduje diplomatski pasoš, svjesno krši Bečka konvencija.

“Očigledno da do poštovanja međunarodnih ugovora našim susjedima nije stalo. Ovakvi postupci nas neće pokolebati da nastavimo borbu za evropsku, građansku i multietničku Crnu Goru, koja želi najbolje odnose sa svim susjedima”, rekli su iz BS.

Oni su naveli da je današnji događaj dodatni pokazatelj da je Crna Gora, usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici, napravila civilizacijski iskorak, jer su se nakon usvajanja “otkrile namjere brojnih aktera u Crnoj Gori i šire”.

“Provokacije i neprijatnosti, kojima smo izloženi posljednjih mjeseci a koje se nijesu dešavale ranije, pokazuju da aktuelna Vlada nema kapaciteta da očuva integritet legitimno izabranih predstavnka naroda, ali i države Crne Gore”, smatraju u BS.

Oni su pozvali međunarodnu zajednicu da omogući slobodan protok ljudi i kapitala, “koji spadaju u kategoriju osnovnih ljudskih prava i sloboda i koji su suština evropskih vrijednosti”.

Čitaj još:   Vlado Zmajević, kao dobrovoljac hladnokrvno ubio četvero Albanaca... (foto)

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more