IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Državljani Srbije u elitnom dijelu grada na BOSFORU opljačkali zlataru, uhvaćeni na letu za Beograd… (foto, video)

Dva maskirana razbojnika ušli su u draguljarnicu u elitnom dijelu grada Šišli na Nišantašu u Istanbulu i neutralizirali zaposlenike uperivši pištolje, sa šaltera uzeli nakit vrijedan preko dva milion eura i nestali. Trenutak pljačke zabilježile su kamer…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 17.10.2021…09: 45… ISTANBUL: Državljani Srbije u elitnom dijelu grada na BOSFORU opljačkali zlataru, uhvaćeni na letu za Beograd… (foto, video)

Dva maskirana razbojnika su opljačkali nakit u vrednosti od 20 miliona TL što je vrijednost od blizu dva miliona eura od zlatara u elitnom evropskom dijelu grada na Bosforu na Nišantašu… Razbojnici su uhvaćeni na letu za Beograd.

Jedan od uhvaćenih razbojnika za koje je utvrđeno da su državljani Srbije zadržan je u hotelu u kojem je odsjeo, a drugi je priveden pokušavajući da avionom pobjegne za Berograd.

Dok su osumnjičeni nakon postupaka u policijskoj stanici prebačeni u zgradu suda, vlasnik zlatare, čiji su dragulji spaseni, zahvalio se policiji. Trenutak pljačke se takođe odrazio na kameri.

Nakon što su prijavili situaciju, policijski timovi koji su došli na mjesto događaja pregledali su zlataru. Nakon istrage, započeo je rad na hvatanju osumnjičenih.

Opisujući trenutak pljačke, vlasnik zlatare je rekao: “Odjednom su ušli sa pištoljem. Pretpostavljam da su bili stranci. Govorili su engleski. Ispraznili su prozor. Pobjegli su na motoru. Ja sam ih pratio na motoru, Nisam ih mogao uhvatiti. “

Čitaj još:   Drugi dan NATO sastanka: Bošković"nada ti se da će nova Vlada ostati posvećena evroatlanstkim principima" ... (foto i video)

Vlasnik preduzeća, koji se zahvalio timovima koji su u kratkom vremenu pronašli pljačkaše i dostavili mu dragulje, rekao je: “Incident se dogodio oko 11:00 ujutro.

Nenad V. i Nikola V. za koje se saznalo da su državljani Srbije, u zgradi suda nakon završetka procedura u policijskoj stanici, osumnjičenih ostavili su bez odgovora pitanja novinara…

Nenadu V. nisu pronađeni ukradeni predmeti, nakit koji su ukrali od zlatara oduzet je tokom pretresa hotela u kojem je boravio Nikola V.

Ispostavilo se da je osumnjičeni sakrio 7 dijamantskih prstenova, 7 tankih dijamantskih narukvica, 1 debelu dijamantsku narukvicu, 1 dijamantsku ogrlicu i 1 dijamantsku naušnicu, vrijednu 20 miliona TL (oko 2 miliona eura), u rezervoaru postavljenom unutar zida u toaletu. Dragulji koje je pronašla policija uklonjeni su s njihove lokacije…

Na snimcima koji se odražavaju na sigurnosnim kamerama vidljivo je da su dvije osobe, od kojih je jedna nosila motorističku kacigu i masku, ušle su i to zlatarnu, dok je jedan od osumnjičenih uperio pištolj u zaposlenika a drugi je stavio dragulje u torbu koju je ponio sa sobom. U nastavku slika, trenutke kada su osumnjičeni napustili zlataru zabilježile su sigurnosne kamere…

Čitaj još:   ŠOK TUŽILAŠTVA, KRIMINAL NEVIĐENIH RAZMJERA: "Nabavljeni respiratori nisu za intenzivnu njegu"... (foto)

izvor TURK HABER

ISTANBUL: Putnički voz izletio iz šina, 24 stradalih i 124 povrijedjenih…

Kontinuirano raste broj osoba smrtno stradalih osobe i povrijeđenih u Read more

ISTANBUL: Priveden kontraverzni vođa kriminalne grupe Adnan Oktar…

Tursko državno tužilaštvo u Istanbulu vosi opsežnu istragu protiv kriminalne Read more