IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Spremni dokazi za DRITANA…

Predsjednica Opštinskog odbora Liberalne partije Nikšić Jelena Marković kazala je da će večeras na građanskom protestu ispred Vlade u Podgorici, potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću dostaviti dokaze da su 5. septembra na Cetinju građani gađani gumenim mecima.

– Svi smo bili svjedoci jučerašnje izjave potpredsjednika Abazovića da mu donesemo dokaze da je crnogorski narod gađan gumenim mecima i samim tim pretrpio i fizičku i duševnu bol od strane pripadnika Uprave policije a pod patronatom Vlade Crne Gore na Cetinju, 5. septembra ove godine. S tim u vezi, i na osnovu njegovog poziva lično, oštećeni, povrijeđeni i duboko uvrijeđeni građani će u ponedjeljak, u 18.00 ispred zgrade Vlade dostaviti sve dokaze koje je Potpredśednik tražio– rekla je Marković.

Ona je najavila da će, osim pomenutih oštećenih i povrijeđenih građana, skupu pridružiti svaka Crnogorka i Crnogorac kojeg su zaboljele suze, plač i rane tog nezaboravljenog 5. septembra.

Pridružiće se i svaka Crnogorka i Crnogorac svih vjera i nacija u našoj jedinoj domovini koji su gladni, žedni; bez posla; zaboravljeni, ostavljeni; svi oni iz prosvjete koje ostaviše bez kore hljeba; svi oni iz poljoprivrede koji debelo platiše; svi iz policije i vojske koji su bespravno suspendovani; svi oni đaci i studenti kojima nije dozvoljeno da uče svoju crnogorsku istoriju i kojima hoće da uzmu crnogorski jezik; svi oni iz zdravstva koji izgubiše posao; svi oni koji koji izgubiše svoje najmilije zbog nemara i nerada Vlade u borbi sa Koronom; svi oni koji su proganjani i targetirani od strane Policije a pod ingerencijom ove Vlade;

Čitaj još:   CRNA GORA: Nastavak akcije koja je počela privođenjem Medenice, UHAPŠENI I POLICAJCI I CARINICI...

Svi oni muzičari koje targetiraju jer pjevaju crnogorsku muziku; svi oni sa Fakulteta za crnogorski jezik i književnost što hoće sva prava da im uzmu; svi oni umjetnici koji daju dušu u crnogorsku kulturu i umjestnost a nameću im srpstvo; svi oni iz oblasti novinarstva i medija koje markiraše kao nepoželjne i višak jer vole svoju zemlju; svi oni državni službenici koji su ostali bez dijela plata a sad se to predstavlja kao suficit u budžetu; sve one sudije i članovi sudstva i tužilaštva koje poćeraše nasilno u penziju; svi oni kojima oduzeše Cetinjski Manastir i opet ga upisaše na srpsku Crkvu; sve nezaštićene žrtve nasilja;

Svi oni penzioneri koji jedva preživljavaju od 125 eura penzije; svi oni koji su osvitali sa 4s oznakama iprijetećim porukama ispred džamija; svi oni koji su prevareni i izigrani; svi mi koji smo protiv klerofašizma i nacionalizma ove vlade i svi mi koji želimo svoja prava i ne damo svoju državu– navela je Marković.

Čitaj još:   KO JE DRITAN ABAZOVIĆ: Sarajevski đak, išibicirao Bošnjake, za sebe je govorio da je „ALBANSKI ČETNIK“... (foto)

izvor: portalluca.me

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more

DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija…

Danas je, Crnogorski pokret (CP) podnio je osnovnom državnom tužilaštvu Read more