IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEVJEROVATNO: Vučić se ne sjeća Jovanovića, jer je bio PIJAN od sreće kad su UBILI Đinđića

Na godišnjicu Petog oktobra, koji je u kolektivno sjećanje urezan kao simbol nadanja i propuštenih prilika, Srbija je obrnula pun krug i ponovo se vratila u tamni vilajet, gdje se još jednom susrela sa mračnim likovima iz njene tragične prošlosti. Danas se ti likovi ponovo nalaze na čelu države, u ministarstvima, u Skupštini, na televiziji, u novinama i za štandovima, odakle nam šalju iste one poruke kojima su čitavu deceniju trovali naše roditelje, familiju, prijatelje…

Pojavni oblik koji sebe naziva „Kapetan Dragan“, postavio je štand i zajedno sa profašističkom organizacijom Levijatan danima sakuplja potpise podrške osuđenom ubici Zvezdanu Jovanoviću. Ova genijalna ideja da se iz najposjećenije ulice u Beogradu, Knez Mihailove, pošalje poruka svijetu kako je Srbija postala zemlja u kojoj se veliča ubica prvog demokratski izabranog premijera, očekivano nije naišla na osudu, a kamoli reakciju nadležnih državnih organa.

Onaj koji voli da se pita o svemu i da sve komentariše, ovog puta nas je uskratio za svoju mudru analizu i viđenje situacije, zbog čega su i same institucije, naviknute da postupaju na gazdin mig, ostale neme i nepomične.

A zašto bi, na kraju krajeva, Vučić reagovao kad znamo da mrzi sve što podsjeća na Zorana Đinđića? Istini za volju, pokušavao je jedno vrijeme da ga oponaša, čak je i pozajmljivao njegove metafore, ali se ubrzo ta jeftina imitacija izjalovila i javnosti se ponovo ukazalo lice najboljeg đaka Vojislava Šešelja.

Taj đak, za razliku od Đinđića, nikada nije razumio šta znači demokratija. Oduvjek je prezirao svaku vrstu slobode i ljude je isključivo dijelio (i dijeli) na njihove i naše. Poput svog tutora i on mrzi neistomišljenike, ponižava saradnike, ne podnosi kritiku, brani kriminalce, državu tretira kao pljen, a građane kao sluge i kao sredstvo za punjenje glasačkih kutija.

Čitaj još:   TAJNA PORUKA PUTINA ZBOG KOJE SE VUČIĆ RAZBOLIO: "Možemo vas srušiti kad god hoćemo..."

Vučić mrzi Đinđića jer ga podsjeća na Srbiju koju on želi da nam izbriše iz pamćenja. U toj i takvoj Srbiji, razorenoj od bombardovanja, sankcija, inflacije, koju su nam ostavili upravo Vučić i njegovi učitelji, živjela je makar nada da će jednog dana život krenuti na bolje i da će naša zemlja početi da liči na normalnu državu. Vučić nam je tu nadu i definitivno ubio.

U Vučićevoj Srbiji fašisti i ratni zločinci, bez posljedica, veličaju ubicu, promovišu ga i traže njegovo oslobođenje, dok, s druge strane, oni čiji je posao da reaguju u takvim situacijama – ćute

A zašto bi reagovali kad tom ubici predsjednik Srbije duguje zahvalnost za jedan od najsrećnijih trenutaka u životu. Toliko je bio srećan da je morao da se napije od radosti:

„Napio sam se samo tri puta u životu, prvi put kada je Zvezda postala prvak Evrope, drugi put kada je ubijen Slavko Ćuruvija, a treći put kada su ubili Zorana Đinđića”, reči su predsjednika Srbije.

Kažu da se ljudima događa da imaju “crne rupe” u sjećanju poslije pijanstva, da posle trežnjenja ne pamte sebe i svoje ponašanje u tom stadijumu. Neki čak zaborave i razlog zašto se se uopšte napili. Možda je takav slučaj i sa Vučićem.

Čitaj još:   DRAMA U HRVATSKOJ ZBOG CECINIH PLAKATA: Zgražaju se kako je Arkanova udovica završila na... (foto)

Možda je od tog pijanstva predsjednik Srbije zaboravio ko je Zvezdan Jovanović, pa zato danas ne vidi razlog zašto bi reagovao ili makar osudio ono što se dešava u Knez Mihailovoj.

Ako on jeste, mi nismo. Ima nas koji nikada nećemo zaboraviti ko je ubica, ko se radovao tom ubistvu i ko nam je zemlju zatrovao mržnjom. A jednog dana računi će morati da se svedu.

izvor: nova.rs

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more