IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UHAPŠEN I DRUGI OSUMNJIČENI ZA PLJAČKU U NIKŠIĆU: Jedan je od vođa grupe nikšićkih,,srpskih zavjetnika“ (foto)

Ime osumnjičenog se spominjalo i uoči ustoličenja mitropolita MCP Joanikija na Cetinju…

IGALO: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 21.10.2021…18: 16… UHAPŠEN I DRUGI OSUMNJIČENI ZA PLJAČKU U NIKŠIĆU: Jedan je od vođa grupe nikšićkih,,srpskih zavjetnika“ (foto)

Uhapšen Mitar Knežević, drugi osumnjičeni za pljačku u Nikšiću…

Crnogorska policija uhapsila je Nikšićanina Mitra Kneževića zbog sumnje da je učestvovao u oružanoj pljački pošte koja se desila u Nikšiću, prilikom koje je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak, saznaje Pobjeda.

On je danas uhapšen na području Igala.

Knežević je, kako su to regionalni mediji zabilježili, dva puta hapšen u Bosni i Hercegovini.

Prvi put još 2010. god kada je skupa sa bosansko- hercegovačkim policajcem Nebojšom Novićem iz Kotor Varoši i osuđenikom na dopustu iz Doboja Vanjom Panićem uhapšen nedaleko od graničnog prelaza Deleuša u BiH.

Sva trojica su osumnjičena da su opljačkali poslovnicu Prve banke i odnijeli 27.500 eura.

Šest godina kasnije, ime Kneževića se pominje kao uhapšenog pljačkaša benzinske pumpe ,,Nastro“ u naselju Srpske toplice u Banjaluci. Nakon što je uzeo neznatnu količinu novca iz kase (446 konvertibilnih maraka – oko 223 eura) Knežević je u bijegu sletio autom sa ceste. U tužilaštvu je priznao djelo i ,,izrazio kajanje“.

Kneževićevo ime pominjalo se i uoči ustoličenja mitropolita MCP Joanikija na Cetinju.

Tada uz podršku predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačevića i logistiku pojedinih sveštenika Crkve Srbije, zajedno sa grupom bezbjednosno interesantnih osoba učestvovao u okupljanjima pripremajući se da bude dio grupe koja bi na Cetinju 4. i 5. septembra služila kao ,,kordon zaštite“ prilikom ustoličenja mitropolita SPC u Crnoj Gori Joanikija Mićovića.

Čitaj još:   SKANDAL: DODIK DOVEO HARMONIKAŠA U PREDSJEDNIŠTVO- EVO ŠTA SU PJEVALI...

Naime, Mitar Knežević je jedan od vođa grupe nikšićkih ,,srpskih zavjetnika“, a njegov brat Ostoja Knežević, sveštenik je Crkve Srbije u Crnoj Gori, i nedavno je postavljen za cetinjskog paroha.

Podsjećamo, juče je u Bileći uhapšen Stojan Albijanić zbog sumnje da je počinio razbojništvou Nikšiću.

Kako su pisali tamošnji mediji, policija PU Trebinje postupajući po naredbi Okružnog suda u Trebinju pretresla kuću,pomoćne prostorijei vozila koje koristi Albijanić.

Tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti tragovi koji mogu poslužiti u rasvjetljavanju krivičnog djela,koje se dogodilo istog dana u Nikšiću u Crnoj Gori -rečeno je iz PU Trebinje ATV.

Do oružane pljačke došlo je juče oko devet sati u Nikšiću, kada su naoružani napadači presreli vozilo koje prevozi novac i tom prilikom ranili jednog čuvara, dok su ostale radnike poprskali biber sprejom.

Radnik obezbjeđenjaLjubiša Mrdak(50) je naknadno preminuo.

Pljačkaši su terencem BiH tablica pobjegli u nepoznatom pravcu i za sada se ne zna koliko su novca odnijeli.

Prema nezvaničnim informacijama, novac je dopremljen zbog isplate penzija.

Čitaj još:   PANIKA U CRNOJ GORI: Ukradena dva sanduka ručnih bombi...

Iz Uprave policije je saopšteno da se intenzivno traga za izvršiocima razbojništva, a da je u mjestu Grebice pronađeno zapaljeno vozilo za koje je sumnja da je korištno u izvršenju ovog krivičnog djela.

Izvor Pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more