IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UHAPŠENI KNEŽEVIĆ, BRAT LIČNOG SEKRETARA JOANAKIJA…

Mitar Knežević iz Nikšića, uhapšen danas u Herceg-Novom zbog sumnje da je učestvovao u razbojništvu počinjenom u Nikšiću kada je tokom pljačke blindiranog vozila ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak – brat je protojereja-stavrofora Ostoje Kneževića, ličnoga sekretara Joanikija Mićovića, mitropolita Crkve Srbije (SPC) na Cetinju.

Ostoja Knežević je više godina bio paroh u Nikšiću i nastojatelj Sabornoga hrama. Studirao je u Rusiji, a u tu zemlju često putuje. Početkom godine, u nikšićkom hramu ugostio je Aleksu Bečića.

Od ljetos je prebačen iz Nikšića na Cetinje, umjesto njega u Nikšić je poslat Miajlo Backović.

Na Cetinju Ostoja Knežević u eparhiji crnogorsko-primorskoj sada ima trostruku službenu ulogu: lični sekretar Mićovića; zatim, umjesto Gojka Perovića, namjesnik arhijerejskoga protoprezviterijata (obuhvata sve parohije na teritoriji prijestonice Cetinje); paroh 2. parohije cetinjske.

Čitaj još:   Da li je bojkot popisa kažnjiv: Evo kakva su mišljenja... (foto)

Njegov brat, danas uhapšeni Mitar Knežević, od ranije ima kriminalnu reputaciju. Učesnik litija Crkve Srbije „Ne damo svetinje”.

Prema podacima koje je uoči nasilnoga ustoličenja Joankija Mićovića na Cetinju objavio dnevni list ,,Pobjeda”, organizovao je Mitar Knežević u Nikšiću grupu od dvadesetak ,,bezbjednosno interesantnih lica“.

Kako je ,,Antena M” saopštila, 5. septembra unutar Cetinjskoga manastira, skupa sa sveštenstvom Crkve Srbije, uključujući Porfirija-Prla Perića i Joanikija Mićovića, boravile su i osobe s kriminalnim dosijeima; pročitajte i pogledajte o tome na linku dolje…

izvor: analitika.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more