IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SIPA U AKCIJI: Hapšenja u Sarajevu, oduzeti… (foto)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su sinoć u nastavku istražnih aktivnosti u predmetu kodnog naziva „Unija“, u cilju dokumentovanja počinjenja krivičnih djela „Krivotvorenje novca“…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 23.10.2021… 09: 46… SIPA U AKCIJI: Hapšenja u Sarajevu, oduzeti… (foto)

Iz člana 205. Krivičnog zakona BiH, „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine,“Krivotvorenje isprava“ iz člana 373. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, realizovali naredbu Suda Bosne i Hercegovine, kojom prilikom su na području Sarajeva izvršili pretres stana, ostalih prostorija i pokretnih stvari, koje koristi jedna osumnjičena osoba, koja je i lišena slobode.

Prilikom pretresa je pronađeno i privremeno oduzeto oko pola kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin, dva pištolja i jedan mobilni telefon, prenose Vijesti.ba.

Čitaj još:   Vozač, hrvatski državljanin SLETIO S AUTOCESTE: Ostavio PORSCHE na livadi i otišao u nepoznato... (foto)

Osoba lišena slobode će biti sprovedena u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Protiv osobe lišene slobode biće podnijet izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu Kantonalnom tužilašvu Kantona Sarajevo za krivična djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga “ iz člana 239. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Uzimajući u obzir da je operativna akcija realizovana po naredbi Suda i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, o navedenim aktivnostima će biti podnijet izvještaj Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Operativna akcija je realizovana u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije…

izvor agencije