IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SLIKA današnje CG– SRBIN Vojvodić u ZATVORU, RUS osumnjičen za dva UBISTVA dobija AZIL…

Luka Vojvodić u zatvoru, ambasador Vladimir Božović na non grata listi, a azil osobi osumnjičenoj za dvostruko ubistvo (Telman Ismailov) – slika današnje Crne Gore, ocijenio je predsjednik Savjeta mladih DNP-a Nemanja Baošić.

Osoba optužena za dvostruko ubistvo dobila politički azil. Pretpostavljam da bi se većina zdravorazumnih ljudi zapitala o kojoj se zemlji radi, ko se stavio u zaštitu i ponudio utočište osobi kojoj se na teret stavljaju takve optužbe? Naime odlukom Višeg suda, konkretno sudije Vladimira Novovića, Azerbejdžanski milijarder Telman Ismailov prvo je pušten na slobodu, a potom mu je odobren politički azil od strane Crne Gore.

Budući da svjedočimo jednoj poprilično kompleksnoj bezbjedonosnoj situaciji, da smo se u proteklih godinu dana nagledali sportskog ribolova u disciplini poljubi-pusti, da je brojka procesuiranih i pored izobilja dokaza i dalje nula, potom svjedočili kako to pojedini nazvaše puzajućem državnom udaru uoči ustoličenja mitropolita Joanikija, moram istaći da je zaista šokantna odluka MUP, odnosno Višeg suda da se osobi kojoj se na teret stavlja dvostruko ubistvom na teritoriji Rusije omogući azil, te da to ozbiljno i dodatno narušava međunarodni ugled naše zemlje.

Odgovornost za navedenu odluku snosi konkretno ministar Sekulović, te će nezavisno Tužilaštvo u bliskoj budućnosti potanko ispitati sve moguće koruptivne elemente ovako skandalozne odluke – kazao je Baošić.

Ističe da se „povodom ove zaista skandalozne odluke“ nameće se nekoliko logičnih zaključaka.

Čitaj još:   MUP CRNE GORE najavio pokretanje postupaka za GUBITAK CRNOGORSKOG DRŽAVLJANSTVA po sili zakona za 2.108 osoba- MINISTRE NE POMINJU

Naime itekako indicira da je navedena odluka donijeta uz koruptivne elemente, uz konstataciju kako će ista dodatno narušiti ionako neprihvatljivo loše međunarodne odnose sa Ruskom Federacijom, i ovog puta apsolutno uslijed katastrofalnih odluka Crne Gore i njenih državnih institucija… 

Takođe prosto je nemoguće ne postaviti pitanje kako je moguće da je u Crnoj Gori u zatvoru Luka Vojvodić koji je kriv zato što je Srbin i jedan od onih koji su gradske površine svojevremeno uljepšali trobojkama, potom da je persona non grata protjerani ambasador Srbije Božović, dok je osoba osumnjičena za dvostruko ubistvo podobna za politički azil.

Nemoguće je ne zapitati se, kakvu to poruku sličnim skandaloznim odlukama Crna Gora šalje u svijet? Da li su se građani Crne Gore borili za to da se našoj mladosti određuju zatvorske kazne i pored nedostatka validnih dokaza, dok se politički azil i zaštita dodjeljuje osobama umiješanim u raznorazne finansijske malverzacije, odnosno u slučaju Ismailova, osobi umiješanoj u dvostruko ubistvo – kazao je Baošić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo spoljnih poslova, Sudstvo, Tužilaštvo, apsolutno na djelu svjedočimo autopilotu DPS kursa, te se, prema riječima Baošića, postavlja logično pitanje.

Koja je to krajnja granica trpeljivog? Ekspertska Vlada doživjela je fijasko na svakom planu čemu svjedočimo svakodnevno. Vrijeme je za promjene, vrijeme je da omogućimo da se čuje glas građana Crne Gore, vrijeme je da neko konačno preuzme odgovornost za stanje u državi koje je neprihvatljivo, vrijeme je za Vladu dostojnu vremena koje traži hrabre i odvažne ljude– zaključuje on.

Čitaj još:   CRNA GORA: EKSPERTSKA VLADA NA POLITIČKOJ KLACKALICI

izvor: http://portalluca.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more