IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Upozorenje na vlažan kolovoz i pretežno oblačno sa kišom i nižim… (foto)

Danas nas očekuje pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima, vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera, temperatura biće većinom između 8 i 13 C…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti, subota, 23.10.2021… 09: 46… VRIJEME DANAS: Upozorenje na vlažan kolovoz i pretežno oblačno sa kišom i nižim… (foto)

Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i nižim temperaturama obilježit će naredna tri dana u BiH… 

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina iz auto- moto kluba (BIHAMK) upozoravaju na pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

subota, 23.10.2021. godine
Tmurno vrijeme, praćeno padavinama i povećanom naoblakom, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati umjerene poteškoće. Većim dijelom dana poželjno je posvetiti pažnju odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će osjet hladnoće biti izraženiji usljed porasta sadržaja vlage u zraku i sjevernog strujanja. Sa večernjim satima, opšta slika će se postepeno popravljati, uz djelimičnu stabilizaciju, pri tome će biti i dosta svježije, mjestimično i prohladno.

Čitaj još:   MLADI TINEJDŽER, Mirsad Hodžić iz Bijelog Polja, NAŠAO novčanik sa novcem i dokumentima i VRATIO ga vlasniku...

nedjelja, 24.10.2021. godine
Postepena stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Tokom jutra poželjno je adekvatno se odjenuti, obzirom da će osjet hladnoće biti pojačan. Također je moguća i pojava magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju i po potrebi reducirati kretanje. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.

U ponedeljak, 25. oktobra u Bosni i Hercegovini bit će malo do umjereno oblačno. Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 1. novembra.

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more