IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Crna Gora mora mudro ČUVATI svoju SUVERENOST I NEZAVISNOST

Crna Gora mora mudro čuvati i graditi svoje najveće bogatstvo – multietničku demokratiju, suživot i toleranciju, i svoju suverenost i nezavisnost, poručio je predsjednik države Milo Đukanović.

On je na Tviteru povodom 24. oktobra – Dana Ujedinjenih nacija, naveo da je zgrada predsjednika večeras osvijetljena u plavo.

Đukanović je podsjetio na govor tadašnjeg generalnog sekretara UN-a Kofi Anana prilikom pristupanja Crne Gore toj organizaciji, koji je kazao da je crnogorski narod pokazao da privrženost demokratskim vrijednostima i vladavini prava pruža najdjelotvorniji način za ostvarenje političkih ciljeva.

Prema riječima Đukanovića, Anan je tada rekao da je crnogorski narod pokazao da se i najteži i najosjetljiviji problemi mogu riješiti mirnim putem, i istakao da su to važne poruke, imajući u vidu nasilnu prošlost balkanskog regiona.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Nadležni da hitno reaguju povodom dojava o bombama, bezbjednost djece apsolutni prioritet... (foto)

„I današnja Crna Gora mora jednako mudro čuvati i graditi svoje najveće bogatstvo – multietničku demokratiju, suživot i toleranciju, i svoju suverenost i nezavisnost“, poručio je Đukanović.

izvor: http://antena.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more