IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JUTROS KAO USRED ZIME: U dva bh. grada izmjereno minus 5 stepeni, najtoplije u… (foto)

Jutros pretežno vedro, po kotlinama i uz riječne tokove ima magle…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 25.10.2021…12: 56…  JUTROS KAO USRED ZIME: U dva bh. grada izmjereno minus 5 stepeni, najtoplije u… (foto)

U većem dijelu BiH do kraja oktobra stabilno vrijem, u prvih pet dana će nam novembra izgledna je promjena vremena, prognozira se kiša širom zemlje, a snijeg na planinama…

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Livno i Sokolac -5; Bugojno, Drvar i Ivan-sedlo -3; Srebrenica -2; Banja Luka, Bihać, Grude, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla i Zenica -1; Bijeljina, Doboj i Jajce 0; Prijedor 1; Gradačac i Zvornik 2; Bjelašnica 3; Trebinje 4; Mostar 8 i Neum 10.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 7hPa je veći od normalnog i opada.

U Bosni i Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C.

U Sarajevu će biti sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Čitaj još:   Sin Svetozara Marovića živi kao PRINC na Vračaru: Našao je način kako da zgrće pare! (foto)

Do kraja oktobra stabilne vremenske prilike prognoziraju se u većem dijelu Bosne i Hercegovine, osim na zapadu i jugozapadu Bosne, te u planinskom zaleđu Hercegovine, gdje može pasti malo kiše, javlja Anadolu Agency (AA).

U prvih pet dana novembra izgledna je promjena vremena, prognozira se kiša širom zemlje, a snijeg na planinama. Prestanak padavina i stabilizacija vremenskih prilika očekuje se od 6. novembra do kraja prognoznog perioda 9. novembra, navodi se u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Do 27. oktobra minimalne temperature zraka u Bosni očekuju se od minus dva do tri, u Hercegovini od tri do osam stepeni, maksimalne dnevne vrijednosti u Bosni od 12 do 15, u Hercegovini od 13 do 18 stepeni Celzijusa.

Sa promjenom vremena 1. novembra, očekuje se prvo porast temperatura zraka. Prognozirane vrijednosti minimalnih temperatura su u rasponu od pet do 10 u Bosni, u Hercegovini od osam do 13, danju u Bosni između 12 i 17, u Hercegovini od 16 do 21 stepen Celzijusa.

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more